Να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν το Μαξίμου επιχειρούν υπουργοί-τρόικα
Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών, διοικητών Ταμείων και της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα. Στόχος, μια κατ' αρχήν συμφωνία στα επίμαχα θέματα, πριν από τη συνάντηση με τον Αντ.Σαμαρά. Στα μεγάλα αγκάθια των διαπραγματεύσεων: το χαράτσι της ΔΕΗ, που εξελίσσεται σε απειλή για την ενδοκυβερνητική συνοχή, ενώ σύγκλιση απόψεων σημειώνεται για τη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία. Ενδεικτικό ότι ο Γ.Βρούτσης και οι διοικητές των Ταμείων αποχώρησαν νωρίτερα.
Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών-στελεχών της κυβέρνησης, διοικητών Ταμείων και των επικεφαλής της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7:30 μ.μ το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την επίλυση των εκκρεμοτήτων στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Στόχος, μια κατ’ αρχήν συμφωνία με την τρόικα πριν από τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Αντώνη Σαμαρά. «Θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα μπορούμε. Χρειάζεται να κάνουμε μία καλή προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό» δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.
Στα μεγάλα αγκάθια η απαίτηση της τρόικας για συνέχιση της είσπραξης του έκτακτου τέλους μέσω της ΔΕΗ, κάτι που απορρίπτει μεταξύ άλλων και η ΔΗΜΑΡ, απειλώντας την ενδοκυβερνητική συνοχή.
Αντίθετα, σύγκλιση απόψεων μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης σημειώνεται στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικό ότι ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης και οι διοικητές των Ταμείων αποχώρησαν πριν το τέλος της σύσκεψης, με στελέχη του υπουργείου να λένε ότι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η τελική συμφωνία για τη ρύθμιση.
Σύσκεψη-μαμούθ
Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Επίσης, ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στεργίου.
Συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάννης, ο γγ Φορολογικών Εσόδων Χ. Θεοχάρης, ο παραιτηθείς γγ Γ.Μέργος, η αντικαταστάτριά του Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στέλεχος του ΓΛΚ, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Π.Κατσάμπας και ο στενός σύμβουλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρος.
Από την πλευρά των δανειστών, εκτός των Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), μετέχουν και 13 τεχνοκράτες υπάλληλοι της τρόικας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442