Προς παράταση ενός έτους στην Πορτογαλία για το έλλειμμα
Οι διεθνείς δανειστές θα δώσουν παράταση ενός έτους, έως το 2015, στην Πορτογαλία για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με πηγές με γνώση της έκθεσης της τρόικας που επικαλείται το Reuters.
Οι διεθνείς δανειστές θα δώσουν παράταση ενός έτους, έως το 2015, στην Πορτογαλία για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με πηγές με γνώση της έκθεσης της τρόικας που επικαλείται το Reuters.
Η παράταση δόθηκε, καθώς αναγνωρίστηκε ο αντίκτυπος της ευρωπαϊκής ύφεσης στη χώρα, όπως επίσης και οι προσπάθειές της να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν με το σχέδιο διάσωσης των 78 δισ. ευρώ.
«Σημειώνονται μεγάλες προσπάθειες προσαρμογής που αναγνωρίζονται. Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των δανειστών ότι το κλίμα στο εξωτερικό έχει επιδεινωθεί και ότι η χώρα χρειάζεται άλλο ένα έτος για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%», είπε μία πηγή.
Ελεγκτές της τρόικας βρίσκονται στη Λισαβόνα ολοκληρώνοντας την τριμηνιαία έκθεσή τους και ίσως προτείνουν χαλάρωση των στόχων.
«Ο στόχος του 3% θα επιτευχθεί το 2015. Η ύφεση εφέτος θα είναι υψηλότερη, κοντά στο 2%, καθιστώντας δυσκολότερη την εκτέλεση του προϋπολογισμού», είπε η πηγή που βρίσκεται στη Λισαβόνα.
Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας αρνήθηκε να σχολιάσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αμαλία Κωστοπούλου – Τζέικ Μέντγουελ: To λαμπερό beach πάρτι πριν τον γάμο
- Κρήτη: Δολοφονία το τροχαίο του προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου – Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που «είδε» το έγκλημα
- Stoiximan GBL: Συνέχεια στους ημιτελικούς με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 67χρονος που είχε βρεθεί μαχαιρωμένος στον Εύοσμο
- Η ΕΛΑΣ γίνεται κόμμα – Kαμπάνια στην κοινωνία και οικονομική εξόρμηση στα νέα μέλη
- Η απόλυτη «μάχη» για τον πρωταθλητή Ευρώπης – Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ στον τελικό του Champions League
- Η ιστορία των τροχαίων από το πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο και το τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος τους
- The Expla-in Project | My precious…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 30.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-nickmayer-4118825-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442