Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι Παγκόσμιοι πρωταθλητές ήταν ντοπέ στο Παγκόσμιο του 2005

Έξι Παγκόσμιοι πρωταθλητές ήταν ντοπέ στο Παγκόσμιο του 2005

Έξι ακόμη μεγάλα ονόματα του στίβου έπεσαν στην «τσιμπίδα» της IAAF και οι πέντε από αυτούς χάνουν τα μετάλλια (3 χρυσά, δύο ασημένια) τα οποία κατέκτησαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2005 στο Ελσίνκι για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ μετά από επανεξέταση των δειγμάτων τους. Ο έκτος αθλητής ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003, που στο Ελσίνκι όμως έμεινε εκτός βάθρου (6ος).

Έξι ακόμη μεγάλα ονόματα του στίβου έπεσαν στην «τσιμπίδα» της IAAF και οι πέντε από αυτούς χάνουν τα μετάλλια (3 χρυσά, δύο ασημένια) τα οποία κατέκτησαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2005 στο Ελσίνκι για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ μετά από επανεξέταση των δειγμάτων τους.

Εξ αυτών, δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές από τη Λευκορωσία, η Ναζντέγια Όσταπτσουκ στη σφαιροβολία και ο Ιβάν Τσικάν στη σφυροβολία, αλλά και ο συμπατριώτης τους Βαντίμ Ντεβιατόφσκι με ασημένιο μετάλλιο στη σφύρα στην ίδια διοργάνωση.

Στις γυναίκες ντοπέ αποκαλύφθηκε ότι ήταν, η Ρωσίδα Όλγα Κουζένκοβα (χρυσό στη σφυροβολία) και η συμπατριώτισσά της Τατιάνα Κότοβα (2η στο μήκος).

Ο έκτος αθλητής που το δείγμα του διαπιστώθηκε θετικό μετά την επανεξέταση είναι ο Λευκορώσος σφαιροβόλος Αντρέι Μίχνεβιτς, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003, που στο Ελσίνκι όμως έμεινε εκτός βάθρου (6ος).

Η IAAF ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά των αθλητών, αλλά δεν ανέφερε τις απαγορευμένες ουσίες που χρησιμοποίησαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024