Μείωση φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση
Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στα Νέα. «Εξετάζουμε τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης, σημειώνοντας ότι οι σημερινοί συντελεστές είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.
Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στα Νέα.
«Εξετάζουμε τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Οι σημερινοί συντελεστές είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.
Ο χάρτης των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των μεταβιβάσεων ακινήτων στην Ευρώπη αποκαλύπτει ότι οι συντελεστές 8% και 10% που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι, με εξαίρεση το Βέλγιο.
Αν ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και
ως αντίβαρο στην προωθούμενη καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ.
Εκτός από τη μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, η κυβέρνηση θα ζητήσει και τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση. Στο ζήτημα αυτό αναμένεται να αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι οι μειωμένες εισπράξεις ΦΠΑ, τα 4.500 λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης και η απώλεια 20.000 θέσεων εργασίας μέσα σε ένα χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι



