Στο Λονδίνο η επίσημη πρώτη του νέου επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Στο Λονδίνο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τζον Κέρι όπου έχει συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον ομόλογό του Ου.Χέιγκ. Στην ατζέντα των επαφών του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η Συρία, το Μεσανατολικό και το Ιράν. Η βρετανική πρωτεύουσα είναι ο πρώτος σταθμός σε μια περιοδεία 11 ημερών και 9 χωρών.
Στο Λονδίνο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τζον Κέρι όπου έχει συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον ομόλογό του Ου.Χέιγκ. Στην ατζέντα των επαφών του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η Συρία, το Μεσανατολικό και το Ιράν.
Κατά τη συνάντησή του με τον Κάμερον, τονίστηκε η κοινή δέσμευση των δύο χωρών για παρεμπόδιση της χρήσης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
Η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ έμεινε εκτός της ατζέντας των συνομιλιών, ενώ η συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη και η πιθανότητα επανεξέτασής της κατά τη σύνοδο των G8, βρέθηκε στον κύκλο των συζητήσεων.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη, η δημοσιογράφος του BBC Μπρίτζετ Κένταλ αφήνει τα «καρφιά» της: «Η βρετανική κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για το ότι ο Αμερικανός υπουργός επέλεξε ως πρώτο σταθμό του υπερατλαντικού του ταξιδιού το Λονδίνο.
» Στον αντίποδα η Χίλαρι Κλίντον, είχε επιλέξει ως πρώτο προορισμό του τότε ταξιδιού της, την Ασία.»
Η περιοδεία του Τζον Κέρι σε 9 χώρες θα διαρκέσει 11 ημέρες. Μετά το Λονδίνο θα επισκεφθεί το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, την Άγκυρα, το Κάιρο, το Ριάντ, το Άμπου Ντάμπι και την Ντόχα.
Εκτός προγράμματος το Ισράηλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα