Έωλο το σχέδιο «Αθηνά», λέει ο Αλέξης Τσίπρας
Έωλο ως προς τους διακηρυκτικούς στόχους του, ως προς τη διαδικασία, αλλά και ως προς την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Έωλο ως προς τους διακηρυκτικούς στόχους του, ως προς τη διαδικασία, αλλά και ως προς την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πρυτάνεις να ανοίξουν διάλογο για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν από τα κόμματα να συμβάλουν σε αυτό.
Τη θέση αυτή ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με τους πέντε πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Αττικής, Γρηγόρη Τσάλτα (Πάντειο), Κωνσταντίνο Γάτσιο (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Κωνσταντίνο Φεγγερό (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο (Χαροκόπειο) και Γεώργιο Οικονόμου (Πανεπιστήμιο Πειραιά), τα οποία κατά το σχέδιο «Αθηνά» οδεύουν προς ομοσπονδοποίηση, υπό την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής».
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου και Αποστόλης Αλεξόπουλος, καθώς και ο πανεπιστημιακός Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα συμμετάσχει με τις προτάσεις του για την αναβάθμιση του ενιαίου χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, ενώ σύμφωνα με τους πρυτάνεις η πρόταση κατά το σχέδιο «Αθηνά» συνιστά αντισυνταγματική θέσπιση έναντι του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράκ: Επιμένει στην υποψηφιότητά του ο Νούρι αλ Μάλικι παρά τις απειλές του Τραμπ
- Τα αποκαλυπτικά έγγραφα που συνδέουν την Credit Suisse με τον Χίτλερ
- Πραξικόπημα ή εκκαθαρίσεις στην Κίνα;
- Μινεάπολη: Τίποτε δεν άλλαξε έπειτα από τη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ, λένε αδελφοί της στο Κογκρέσο
- Η κατάπαυση του πυρός εναντίον ενεργειακών υποδομών έληξε – Ο Ζελένσκι κατηγορεί την Ρωσία για μαζικές επιθέσεις
- Ο Τζιάνι Ινφαντίνο της FIFA, μπήκε σε «λίστα θανάτου» στην Ουκρανία με προδότες και εχθρούς της χώρας
