Αλλαγή πολιτικής υγείας ζητούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Λάρισας
Αλλαγή της πολιτικής υγείας του υπουργείου και ορθολογική χρήση των πόρων ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Λάρισας.
Σε επιστολή τους οι Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Γρηγόριος Πασπάτης και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας.
«Το ιατρικό δυναμικό της χώρας, που είναι διπλάσιο σε αριθμό του αναγκαίου, εκπαιδεύεται και μετεκπαιδεύεται κατά τρόπο που παρουσιάζει χρονικά κενά, αδυναμίες και έλλειψη αξιολόγησης.
Το νομικό πλαίσιο της υγείας δια των προσφάτων αντικρουόμενων γενικών νόμων έχει είτε αποσαθρωθεί είτε καταστεί ανενεργό με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία άσκησης της ιατρικής με κανόνες δεοντολογίας.
Η μείωση των πόρων για την υγεία στο δημόσιο τομέα συνολικά (ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ) σε συνδυασμό με την αύξηση της γραφειοκρατίας που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος αυτών, οδηγεί ασθενείς και γιατρούς σε απόγνωση, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από παράλογους σχεδιασμούς για ανορθολογικές συγχωνεύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων σημειώνουν ότι «τα τρία προαναφερόμενα προβλήματα σε συνθήκες κρίσης οξύνονται και αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα θα οδηγήσουν την πατρίδα του Ιπποκράτη να έχει υγεία υπανάπτυκτης χώρας και την κοινωνία στα άκρα».
Τέλος, αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που περνά η Ελλάδα υποστηρίζουν ότι πρότειναν στην πολιτική ηγεσία λύσεις μηδενικού κόστους και σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικού οικονομικού οφέλους, αλλά συνάντησαν κλειστά αυτιά και προκατάληψη. «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το τέλμα συντηρείται σκόπιμα για την προστασία μιας χούφτας κομματανθρώπων και του μαύρου χρήματος της υγείας» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Μας κάνατε υπερήφανους»: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Πόλο
- Φθιώτιδα: Φωτιά στα Βασιλικά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442