Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικάζεται την Παρασκευή ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος Καρανίκας

Δικάζεται την Παρασκευή ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος Καρανίκας

Από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται την Παρασκευή ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος Καρανίκας, ο οποίος διώκεται εδώ και 17 χρόνια και συνελήφθη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο σπίτι του. Την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατοδικείο.

Από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται την Παρασκευή ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος Καρανίκας, ο οποίος διώκεται εδώ και 17 χρόνια και συνελήφθη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο σπίτι του.

Ο 42χρονος Νίκος Καρανίκας είναι αντιρρησίας συνείδησης, ο οποίος από το 1995, περίοδος κατά την οποία δεν υφίστατο το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης, διώκεται συνεχώς για ανυποταξία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, ο Νίκος Καρανίκας κατηγορείται για ανυποταξία κατά το έτος 1996 όταν μετά την αποφυλάκιση του του επιδόθηκε χαρτί κατάταξης και ακολούθως κατηγορήθηκε για λιποταξία. Το 2000 απαλλάχθηκε για αυτή την κατηγορία από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά η αίτηση του για να αναγνωριστεί ως αντιρρησίας συνείδησης και να εκπληρώσει εναλλακτική υπηρεσία απορρίφθηκε από το Στρατολογικό Γραφείο Βέροιας επειδή θεώρησε ότι έχει υπηρετήσει στρατιωτική θητεία (το χρόνο φυλάκισής του στις στρατιωτικές φυλακές από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1995).

«Η εμμονή των αρχών σε συνδυασμό με την παράλογη απόρριψη του αιτήματος του για εκπλήρωση εναλλακτικής υπηρεσίας συνιστούν πολιτική δίωξη με σκοπό την εξόντωση ενός κοινωνικού αγωνιστή. Η Ευρώπη καταργεί την υποχρεωτική θητεία η οποία αποτελεί παρελθόν στις 21 από τις 27 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα είναι η πιο γνωστή χώρα στην ΕΕ για τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης» τονίζει ο Σύνδεσμος, που οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Παρασκευής έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024