Περικοπές θέσεων εργασίας από τη Lufthansa παρά τα κέρδη
Παρά τα κέρδη, τα οποία για το 2012 ανήλθαν σε σχεδόν 1 δισ. ευρώ, η Lufthansa ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόφασή της να προχωρήσει στην κατάργηση 700 θέσεων εργασίας και να μειώσει το μέρισμα για το 2012, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του και να συνεχιστούν οι επενδύσεις. Το συνδικάτο ver.di, από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι εναντιώνεται στις καταργήσεις θέσεων εργασίας και δεν αποκλείει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Παρά τα κέρδη, τα οποία για το 2012 ανήλθαν σε σχεδόν 1 δισ. ευρώ, η Lufthansa ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόφασή της να προχωρήσει στην κατάργηση 700 θέσεων εργασίας και να μειώσει το μέρισμα για το 2012, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του και να συνεχιστούν οι επενδύσεις.
Η διοίκηση της Lufthansa ανακοίνωσε συγκεκριμένα καθαρά κέρδη 900 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή όμως κατά το περυσινό έτος ρευστοποίησε αξίες στο χαρτοφυλάκιό της, ώστε να ανακάμψει μετά τη ζημία των 13 εκατομμυρίων ευρώ που κατέγραψε το 2011.
Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα επιδιώκει να εξοικονομεί ανά έτος 1,5 δισ. ευρώ έως το 2015. Κατόπιν, από το 2015 μέχρι το 2025, σχεδιάζει να δαπανήσει για νέα αεροσκάφη ένα κονδύλι 9 δισεκατομμυρίων ευρώ—αποκτώντας οκτώ αεροπλάνα για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και 100 μικρότερα (συνολικά, δηλαδή, 108 νέα αεροπλάνα). Προς αυτό συνεχίζει τις διαβουλεύσεις του με την Boeing και με την Airbus.
Διευκρινίζει ότι οι 700 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κολονία έως το 2017, αλλά και στο Νόρντερστεντ, στην Lufthansa Revenue Services.
Το συνδικάτο ver.di, από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι εναντιώνεται στις καταργήσεις θέσεων εργασίας και δεν αποκλείει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Τα σχέδια της διεύθυνσης της Λουφτχάνσα προβλέπουν 3.500 θέσεις εργασίας λιγότερες σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, μεταξύ τους και την κατάργηση 2.500 θέσεων διοικητικού προσωπικού στη Γερμανία.
«Με κάθε μέσο θα εναντιωθούμε σε τέτοια μέτρα, δεν θα δεχθούμε να γίνει ανταγωνιστική η Lufthansa σε βάρος των εργαζομένων της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Παγκόσμια επιφυλακή για χολέρα και Mpox
- Επενδυτικό «ριμπάουντ» από τα private equity: Το NBA Europe προ των πυλών
- Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απαγγέλλει κατηγορίες για επίθεση με βόμβα σε μέλος του Νέου IRA
- Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-33: Προβάδισμα τίτλου η «Ένωση», έσπασε την έδρα
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442