Υπόθεση απαγωγής Έλληνα στη Νιγηρία παρακολουθεί το ΥΠΕΞ
Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το βράδυ του Σαββάτου από ένοπλους που εισέβαλαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος και η ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους της εταιρείας και άλλες πρεσβείες.
Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το βράδυ του Σαββάτου από ένοπλους που εισέβαλαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος και η ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους της
εταιρείας και άλλες πρεσβείες.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο κ. Αβραμόπουλος είχε ακόμη επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Τζ. Τέρτσι, για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.
Οι δύο αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερόμενων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές της Νιγηρίας. Ακόμη έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.
Συνολικά επτά άτομα διαφόρων εθνικοτήτων απήχθησαν στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας.
Διαβάστε αναλυτικά:
Θρίλερ με την απαγωγή εργαζόμενων στη Νιγηρία – Ανάμεσά τους και Έλληνας
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Ανετράπη λεωφορείο από τους ισχυρούς ανέμους
- Προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός για την τιμωρία του Τζόουνς
- Δουδωνής: «Ως πότε αυτή η κοροϊδία;» – Πώς σχολίασε τις αποφάσεις της σύσκεψης για τη Λέσβο
- Η Σάντρα Μπούλοκ πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να γίνει «φίλη μας»
- Α1 μπάσκετ Γυναικών: Αναβολή στους τελικούς μέχρι την απόφαση του αθλητικού δικαστή για το πρώτο παιχνίδι
- Το λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί όταν παρκάρουν – Ποιος ο κίνδυνος και ποιες οι πιθανές κυρώσεις

