Δεν συμφώνησαν ΙΑΕΑ και Ιράν για τις επιθεωρήσεις στις πυρηνικές μονάδες
Οι αξιωματούχοι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δεν κατέληξαν σε συμφωνία με την Τεχεράνη για την πρόσβαση σε μονάδες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία. Οι δύο πλευρές, ανέφερε η ΙΑΕΑ, είναι προσηλωμένες στη συνέχιση του διαλόγου αλλά χρειάζονται χρόνο.
Οι αξιωματούχοι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δεν κατέληξαν σε συμφωνία με την Τεχεράνη για την πρόσβαση σε μονάδες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία.
Στις 26 Φεβρουαρίου, υπενθυμίζεται, το Ιράν επιστρέφει στο τραπέζι του διαλόγου με τους «Έξι» (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) σε συνάντηση στο Καζακστάν.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Χέρμαν Νάκερτς την Πέμπτη μετά την επιστροφή τους στη Βιέννη, εκείνος και η ομάδα του δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία.
Και οι δύο πλευρές, ανέφερε «είναι προσηλωμένες στη συνέχιση του διαλόγου αλλά χρειάζονται χρόνο για να εξετάζουν τη συνέχεια».
Ο Νάκερτς ανέφερε πως δεν ορίστηκε ακόμη ημερομηνία για συναντήσεις με την ιρανική πλευρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πότε θα χτυπήσει την Αττική η νέα ισχυρή κακοκαιρία
- Μονακό – Βίρτους Μπολόνια 82-84: Με τρίποντο του Βιλντόζα στο φινάλε οι Ιταλοί!
- Κορυφαίος παίκτης η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, λέει η Γκίλφοϊλ
- Η Αργεντινή σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» με τις ΗΠΑ για να γίνει προορισμός για τις απελάσεις μεταναστών
- Γαλλία: Κάθειρξη 30 ετών σε υπάλληλο βρεφονηπιακού σταθμού που σκότωσε ένα μωρό με αποφρακτικό τουαλέτας
- Κινηματογραφική σύλληψη διαρρηκτών λίγο πριν αναχωρήσουν από την Κρήτη – Βίντεο ντοκουμέντο
