Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την μίσθωση των δημόσιων νησίδων
Με 166 «ναι» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων για τη μίσθωση δημοσίων νήσων. Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης, για τις δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας αλλά μίσθωσης, κι αυτής υπό την προϋπόθεση ότι θα απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.
Με 166 «ναι», στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων για τη μίσθωση δημοσίων νήσων.
Σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών, «όχι» στην τροπολογία ψήφισαν 84 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ), ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης.
Από τους εννέα βουλευτές των ΑΝΕΛ, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, την τροπολογία υπερψήφισαν ο Τέρενς Κουίκ, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ραχήλ Μακρή και η Μίκα Ιατρίδη, ενώ καταψήφισαν οι Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάννα, Νότης Μαριάς, Γιώργος Νταβρής και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τις δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας, αλλά μίσθωσης κι αυτής υπό την προϋπόθεση ότι θα απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε στο Σώμα ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις», δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι