Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ρεκόρ για τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

Νέο ρεκόρ για τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

Ενίσχυση των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, «βάλτωμα» των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και υποχώρηση των Φιλελεύθερων (FDP) κάτω από το όριο της εισόδου δείχνει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου. Το κόμμα της καγκελαρίου βρίσκεται στο 43% ενισχυμένο κατά δύο μονάδες, ενώ το SPD βρίσκεται στο 25% και οι Πράσινοι στο 14%.

Ενίσχυση των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, «βάλτωμα» των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και υποχώρηση των Φιλελεύθερων (FDP) κάτω από το όριο της εισόδου δείχνει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου.

Στη δημοσκόπηση των RTL και Stern, το κόμμα της καγκελαρίου καταγράφει τα υψηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά τους την τελευταία επταετία.

Συγκεκριμένα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) βρίσκονται στο 43%, ενισχυμένοι κατά δύο μονάδες. Το SPD βρίσκεται αμετάβλητο στο 25% και οι Πράσινοι πέφτουν κατά μία μονάδα στο 14%.

Το κόμμα της Αριστεράς (Linke) μένει αμετάβλητο στο 7%. Εκεί σταματά η είσοδος στο Μπούντεσταγκ: Οι Φιλελεύθεροι, προτιμώμενοι σύμμαχοι της Μέρκελ, πέφτουν κατά μία μονάδα στο 3% -ακόμη πιο κάτω από το όριο της εισόδου. Στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και οι νεότευκτοι Πειρατές.

Οι Πράσινοι, παρά την μείωση που καταγράφεται στη δημοσκόπηση, επιβεβαιώνουν πάντως την ισχυρή τους δυναμική σε σύγκριση με τα τελευταία τους εκλογικά ποσοστά. Ωστόσο, ακόμη και αθροιστικά, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι θα είχαν δύναμη 39% -και πάλι δηλαδή, τέσσερις μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 4 και 8 Φεβρουαρίου (ενώ δηλαδή κορυφώνονταν οι αρνητικές εξελίξεις για την υπουργό Παιδείας του CDU, η οποία αργότερα παραιτήθηκε) σε δείγμα 2.505 ατόμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024