Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής για τα μέτρα ασφαλείας στον επεισοδιακό τελικό μπάσκετ
Σε διαθεσιμότητα για τα επεισόδια που έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τέθηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρει το βαθμό του Ταξίαρχου και ήταν επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού.
Σε διαθεσιμότητα για τα επεισόδια που έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τέθηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρει το βαθμό του Ταξίαρχου και ήταν επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού.
Παράλληλα με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος 24 αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας «προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη λήψη των μέτρων τάξης».
Τα επεισόδια αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα -11 Φεβρουαρίου- το πρωί υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για τα επεισόδια στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Ιωάννης Δικόπουλος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής στην πράξη της εκπεφρασμένης βούλησης της Πολιτείας για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές σαν αυτές που είδε το πανελλήνιο, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης. Σκηνές με τις οποίες, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, όχι μόνο αμαυρώνεται το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τραυματίζεται η διεθνής εικόνα της χώρας μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Απόφαση-σταθμός: Οι αθλητικές ποινές μπορούν να ανατραπούν από ανεξάρτητο δικαστή
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Το ραντεβού των μεγάλων χαμένων (Γαλλία-Αγγλία)
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Χατζηδιάκο (vid)
- Βενγκέρ: «Παρακολουθώ τον Τζόλη εδώ και καιρό – Είναι ατρόμητος και δεν κρύβεται ποτέ στο παιχνίδι»
- Ο Γιαμπουσέλε από το «T-Center»: «Διαφορετικά χρώματα, ίδια νοοτροπία» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442