Για συνομιλίες «συμφιλίωσης» με την Φατάχ κάνει λόγο η Χαμάς
Στο τραπέζι του διαλόγου, με απώτερο στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Χαμάς Χαλέντ Μεσαάλ πως βρίσκεται η ομάδα με την Φατάχ, τον δεύτερο «πόλο» του ενδοπαλαιστινιακού ρήγματος.
Στο τραπέζι του διαλόγου, με απώτερο στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Χαμάς Χαλέντ Μεσαάλ πως βρίσκεται η ομάδα με την Φατάχ, τον δεύτερο «πόλο» του ενδοπαλαιστινιακού ρήγματος.
Μιλώντας στο βρετανικό BBC, ο Μεσαάλ υποστήριξε ότι οι πλευρές προχωρούν σε προετοιμασίες για τη διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών. Η διχόνοια, με την Φατάχ να κυριαρχεί στη Δυτική Όχθη και την Φατάχ να ελέγχει τη Γάζα, έχει ήδη αναβάλει το στήσιμο της κάλπης.
«Προχωρούμε προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης» ανέφερε ο αρχηγός της Χαμάς. «Διαβουλευόμαστε για να σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας και βρισκόμαστε καθ’ οδόν για προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές» είπε ο Μεσαάλ στη συνέντευξη.
Ο αρχηγός της Χαμάς υποστήριξε επίσης ότι «αναζωογονούμε την PLO και διοργανώνουμε τις συναντήσεις της μέχρι να εκλεγεί νέο εθνικό συμβούλιο και εκτελεστική επιτροπή».
Ο Μεσαάλ προσπάθησε επίσης να κρατήσει αποστάσεις από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στη συνέντευξή του: «Αναμφίβολα διαφωνούμε με τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση [στη Συρία]… αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τη Δαμασκό, παρά το ότι το καθεστώς μάς στήριζε» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς