Στον αέρα βρίσκεται η καταβολή των επιδομάτων σε 420.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, μετά την κατάργηση -από 1ης Ιανουαρίου 2013- των επιδομάτων που κατέβαλε του ΟΓΑ. Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει, τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν ακόμη καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησης των επιδομάτων. 

Στον αέρα βρίσκεται η καταβολή των επιδομάτων σε 420.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησής τους.

Τα επιδόματα νομοθετήθηκαν με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4110/2013, ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και ουσιαστικά αντικαθιστούν τα καταργηθέντα από 1ης Ιανουαρίου 2013 επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η διάταξη αυτή δεν αναφέρει ούτε κάθε πότε θα καταβάλλονται τα επιδόματα αυτά, ούτε από ποια υπηρεσία, ούτε με ποια δικαιολογητικά.

Δεν προβλέπει επίσης την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της.

Σε δηλώσεις της στον Ant1, η γγ Πρόνοιας του Εργασίας Έφη Μπέκου υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων ώστε να κλείσουν οι λεπτομέρειες για την καταβολή των επιδομάτων. 

Ωστόσο, από τις δηλώσεις της κ. Μπέκου προκύπτει ότι η καταβολή θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των δικαιούχων του 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr