Αλλαγές στις συμβάσεις εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών με βενζινοπώλες
Αλλαγές στις συμβάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών με τους βενζινοπώλες θα επιφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις κρατικές προμήθειες θα περιληφθούν διατάξεις με τις οποίες θα αποσυνδέεται η χονδρική τιμή πώλησης των καυσίμων από την παροχή οικονομικών και χρηματοδοτικών ανταλλαγμάτων των εταιρειών προς τους βενζινοπώλες.
Αλλαγές στις συμβάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών με τους βενζινοπώλες θα επιφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την «Ημερήσια» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις κρατικές προμήθειες θα περιληφθούν διατάξεις με τις οποίες θα αποσυνδέεται η χονδρική τιμή πώλησης των καυσίμων από την παροχή οικονομικών και χρηματοδοτικών ανταλλαγμάτων των εταιρειών προς τους βενζινοπώλες.
Έτσι, οι επενδύσεις που πραγματοποιεί μια εταιρεία σε ένα πρατήριο θα συμφωνούνται σε ξεχωριστή σύμβαση και η απόσβεσή τους δεν θα αποτελεί μέρος της τιμής αγοράς καυσίμων.
Ακόμη, με τις εν λόγω διατάξεις θα υποχρεώνεται η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών να γνωστοποιεί στον βενζινοπώλη την τιμή χονδρικής (τιμή διύλισης συν το περιθώριο κέρδους) μέσω διαδικτύου.
Με τις παρεμβάσεις αυτές αναμένεται πως θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια της τιμολόγησης της βενζίνης και του πετρελαίου και θα επέλθει μείωση των τιμών των καυσίμων κατά περίπου 6 λεπτά το λίτρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από το Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442