Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «παρών» για μία ώρα έδωσε ο Φιντέλ Κάστρο στις κουβανικές εκλογές

Το «παρών» για μία ώρα έδωσε ο Φιντέλ Κάστρο στις κουβανικές εκλογές

Την πρώτη του «παρατεταμένη» δημόσια εμφάνιση από το 2010 έκανε ο Φιντέλ Κάστρο στις κουβανικές γενικές εκλογές την Κυριακή, που πήγε (για πρώτη φορά από το 2006) ο ίδιος στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει και συνομίλησε για περίπου μία ώρα με ψηφοφόρους και δημοσιογράφους. «Ο λαός της Κούβας είναι πραγματικά επαναστάτης, δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε, γιατί θα το αποδείξει η ιστορία» είπε ο πρώην Κουβανός ηγέτης. Φωτορεπορτάζ.

Την πρώτη του «παρατεταμένη» δημόσια εμφάνιση από το 2010 έκανε ο Φιντέλ Κάστρο στις κουβανικές γενικές εκλογές την Κυριακή, που πήγε (για πρώτη φορά από το 2006) ο ίδιος στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει και συνομίλησε για περίπου μία ώρα με ψηφοφόρους και δημοσιογράφους.

«Ο λαός της Κούβας είναι πραγματικά επαναστάτης, δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε, γιατί θα το αποδείξει η ιστορία» είπε ο πρώην Κουβανός ηγέτης με σχετικά χαμηλή φωνή, εξαίροντας παράλληλα τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές.

Στις προηγούμενες τρεις εκλογές, ο Κάστρο είχε ψηφίσει από το σπίτι του. Από την ασθένειά του το 2006, την οποία ακολούθησε η παραχώρηση της εξουσίας στον αδελφό του, Ραούλ, ο Φιντέλ Κάστρο έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις -σύντομες- δημόσιες εμφανίσεις του.

Περίπου 8,5 εκατομμύρια Κουβανοί κλήθηκαν να ψηφίσουν στα 29.957 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία είχαν ανοίξει το πρωί της Κυριακής.

Η νέα Εθνοσυνέλευση που θα συγκληθεί θα εκλέξει το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο εκτελεστικό όργανο, του οποίου τα τριάντα μέλη εκλέγουν τον πρόεδρο.

Η εκλογή του προέδρου θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου και δεν αναμένεται καμία έκπληξη, καθώς απλώς θα επιβεβαιωθεί η δεύτερη θητεία του Ραούλ Κάστρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024