Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα 70 χρόνια από τη μάχη του Στάλινγκραντ τιμούν οι Ρώσοι

Τα 70 χρόνια από τη μάχη του Στάλινγκραντ τιμούν οι Ρώσοι

Η μάχη του Στάλινγκραντ έκρινε την πορεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και την τύχη του Ανατολικού Μετώπου και διευκόλυνε τους σχεδιασμούς για το άνοιγμα του Δυτικού Μετώπου το επόμενο έτος. Το Σάββατο η Ρωσία τιμά τα 70 χρόνια από το τέλος της επικής μάχης με στρατιωτική παρέλαση στο μετονομασμένο για μια ημέρα Στάλινγκραντ, παρόντος του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η μάχη του Στάλινγκραντ έκρινε την πορεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και την τύχη του Ανατολικού Μετώπου και διευκόλυνε τους σχεδιασμούς για το άνοιγμα του Δυτικού Μετώπου το επόμενο έτος: το Σάββατο η Ρωσία τιμά τα 70 χρόνια από το τέλος της επικής μάχης.

Στο Βόλγκογκραντ -που για μια ημέρα και κατ’ εξαίρεση θα ονομαστεί και πάλι Στάλινγκραντ- έγινε στρατιωτική παρέλαση παρόντος και του προέδρου Πούτιν.

Πέντε μήνες μάχης σπίτι με σπίτι και δρόμο με δρόμο, από τον Αύγουστο ως τη παράδοση των Γερμανών στις 2 Φεβρουαρίου, οδήγησαν στην απώλεια δύο εκατομμυρίων ανθρώπων (νεκροί, τραυματίες, αγνούμενοι) και από τις δύο πλευρές.

Το κέρδος για την Σοβιετική Ένωση ήταν τεράστιο: το ηθικό αναπτερώθηκε, μια στρατηγικής σημασίας πόλη δεν χάθηκε και όλα πλέον ήταν έτοιμα για την μεγάλη αντεπίθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024