W Motors Lykan Hypersport: Αραβική Άνοιξη
Με έδρα τη Βηρυτό, η W Motors δημιουργεί το πρώτο αραβικής καταγωγής supercar στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
Μετά και την επίσημη παρουσίασή του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Κατάρ, το Lykan Hypersport αποτελεί… και με τη βούλα το πρώτο αραβικής καταγωγής supercar.
To εντυπωσιακό, ομολογουμένως, τετράτροχο φέρει την υπογραφή μίας άσημης αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα τη Βηρυτό.
Η W Motors, όπως ονομάζεται, είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι του 2012 την εξέλιξη ενός υπεραυτοκινήτου, ωστόσο, μέχρι την επίσημη παρουσίασή του στο Κατάρ, κανείς δεν μπορούσε να δηλώσει με σιγουριά ότι η λιβανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία θα ολοκληρώσει το παράτολμο, δίχως καμία αμφιβολία, εγχείρημά της.
Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, πάντως, οι προσπάθειες της W Motors δικαιώθηκαν. Το περιορισμένης παραγωγής Lykan Hypersport -μόλις επτά αντίτυπα θα παραχθούν- πείθει τόσο με τις εξωτικές αναλογίες του αμαξώματός του όσο και με τις προδιαγραφές του.
Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, το Lykan Hypersport εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα boxer, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στην πλάτη του οδηγού αποδίδοντας 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής.
Η υπερ-απόδοση του «flat-six» κινητήρα, σε συνδυασμό με το περιορισμένο βάρος, επιτρέπει στο αραβικό supercar να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 395 χλμ./ώρα.
Eξωπραγματικό, πάντως, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και το κόστος απόκτησής του, καθώς τα 3,4 εκατομμύρια δολάρια που ζητά η W Motors το καθιστούν ένα από τα ακριβότερα supercars του πλανήτη.
auto.in.gr
- Ολυμπιακός: Η απονομή στους Κυπελλούχους Ελλάδας (vids+pics)
- Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 4-1: Ιστορικό χατ-τρικ από τον Λαμίν Γιαμάλ και στο +4 οι «μπλαουγκράνα»
- Όλοι οι άνθρωποι του Χαμενεΐ – Τα τέσσερα πρόσωπα στα οποία στηρίζεται το καθεστώς του Ιράν
- Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 5-2: «Κόκκινοι» για Champions League, με «5άρα»
- Μπαχρέιν: Ιρανικά πλήγματα σε κατοικίες στην πρωτεύουσα (βίντεο)
- Ο κίνδυνος χτυπήματος αμερικανικών στόχων στην Ελλάδα επί τάπητος στο ΚΥΣΕΑ

