Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
W Motors Lykan Hypersport: Αραβική Άνοιξη

W Motors Lykan Hypersport: Αραβική Άνοιξη

Με έδρα τη Βηρυτό, η W Motors δημιουργεί το πρώτο αραβικής καταγωγής supercar στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.


Μετά και την επίσημη παρουσίασή του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Κατάρ, το Lykan Hypersport αποτελεί… και με τη βούλα το πρώτο αραβικής καταγωγής supercar.

To εντυπωσιακό, ομολογουμένως, τετράτροχο φέρει την υπογραφή μίας άσημης αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα τη Βηρυτό.

Η W Motors, όπως ονομάζεται, είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι του 2012 την εξέλιξη ενός υπεραυτοκινήτου, ωστόσο, μέχρι την επίσημη παρουσίασή του στο Κατάρ, κανείς δεν μπορούσε να δηλώσει με σιγουριά ότι η λιβανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία θα ολοκληρώσει το παράτολμο, δίχως καμία αμφιβολία, εγχείρημά της.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, πάντως, οι προσπάθειες της W Motors δικαιώθηκαν. Το περιορισμένης παραγωγής Lykan Hypersport -μόλις επτά αντίτυπα θα παραχθούν- πείθει τόσο με τις εξωτικές αναλογίες του αμαξώματός του όσο και με τις προδιαγραφές του.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, το Lykan Hypersport εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα boxer, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στην πλάτη του οδηγού αποδίδοντας 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής.

Η υπερ-απόδοση του «flat-six» κινητήρα, σε συνδυασμό με το περιορισμένο βάρος, επιτρέπει στο αραβικό supercar να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 395 χλμ./ώρα.

Eξωπραγματικό, πάντως, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και το κόστος απόκτησής του, καθώς τα 3,4 εκατομμύρια δολάρια που ζητά η W Motors το καθιστούν ένα από τα ακριβότερα supercars του πλανήτη.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024