Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Axl Rose (Guns N' Roses)

Axl Rose (Guns N’ Roses)

6/2/1962 Μετά από τόσες επιτυχίες, ο Άξλ και το συγκρότημα του μπήκαν οριστικά στο πάνθεον των μεγάλων καλλιτεχνών του Hard rock. Ο Γουίλιαμ Μπρους Ρόουζ, γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1962 στην Αμερική (Ιντιάνα) και έφτιαξε το μύθο του ως Αξλ Ρόουζ, καθώς υπήρξε τραγουδιστής και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Guns N’ Roses. Ανατράφηκε σε έντονα […]

6/2/1962
Μετά από τόσες επιτυχίες, ο Άξλ και το συγκρότημα του μπήκαν οριστικά στο πάνθεον των μεγάλων καλλιτεχνών του Hard rock.
Ο Γουίλιαμ Μπρους Ρόουζ, γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1962 στην Αμερική (Ιντιάνα) και έφτιαξε το μύθο του ως Αξλ Ρόουζ, καθώς υπήρξε τραγουδιστής και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Guns N’ Roses.
Ανατράφηκε σε έντονα θρησκευτικό περιβάλλον ενώ συμμετείχε στην εκκλησιαστική και σχολική χορωδία και παράλληλα μελετούσε πιάνο. Φοίτησε στο γυμνάσιο Τζέφερσον, το οποίο όμως αργότερα εγκατέλειψε και ως έφηβος συνελήφθη πολλές φορές από την αστυνομία για μέθη και βανδαλισμό.

Εγκατέλειψε οριστικά την Ιντιάνα το Δεκέμβριο του 1982, εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες και το 1986 απέκτησε και νομικά το όνομα W. Axl Rose. Το όνομα «Axl» προήλθε από ένα παλιότερο συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε.

Στο Λος Άντζελες συμμετείχε σε διαφορετικά τοπικά συγκροτήματα, όπως τα Rapidfire, Rose, L.A. Guns και Hollywood Rose, ενώ για βιοποριστικούς λόγους άσκησε διάφορα επαγγέλματα, εργαζόμενος μεταξύ άλλων ως διοικητικό προσωπικό στο μουσικό κατάστημα Tower Records. Στην προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα, συμμετείχε μαζί με τον Ίζι Στράντλιν (μετέπειτα επίσης μέλος των Guns N’ Roses) σε επιστημονική έρευνα του UCLA για το κάπνισμα.

Η εποχή των Guns N’ Roses
Μαζί με τον Tracii Guns σχημάτισε τους Guns N’ Roses το Μάρτιο του 1985. Το συγκρότημα αποτελούνταν από μέλη των L.A. Guns και Hollywood Rose και η πρώτη εμφάνιση του νέου σχήματος έγινε στο Troubadour του Χόλιγουντ, κεντρίζοντας σταδιακά το ενδιαφέρον αρκετών δισκογραφικών εταιριών.
Μετά από σύγκρουση του Αξλ Ρόουζ με τον κιθαρίστα Tracii Guns, ο τελευταίος εγκατέλειψε το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Σλας (Slash), τον οποίο ο Ρόουζ γνώριζε από την εποχή των Hollywood Rose. Με τον Ρόουζ στα φωνητικά, τον Σλας βασικό κιθαρίστα, τον Ίζι Στράντλιν στη ρυθμική κιθάρα, τον Νταφ Μακάγκαν στο μπάσο και τον Συίβεν Άντλερ στα ντραμς, οι Guns N’ Roses υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στη Geffen Records το 1986. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν το EP, Live ?!*@ Like a Suicide.

To άλμπουμ που έκανε θραύση ήταν το Guns N’ Roses: Appetite for Destruction που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1987. Το άλμπουμ έκανε παραπάνω από 500.000 πωλήσεις (που είχαν αγοραστεί την χρονιά όπου βγήκε), και ανάμεσα σε αυτα τα τραγούδια, το πιο γνωστό τραγούδι ήταν το Welcome to the Jungle, το οποίο είχε ψηφιστεί ως το #1 στο σόου Billboard του 1988, αλλά και του 1989.
Τελικά, συγκέντρωσε 28.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Μετά, από αυτο το συγκρότημα του Ρόουζ, έβγαλε και άλλο άλμπουμ το GN’R Lies, το οποίο έκανε τον Άξλ πασίγνωστο και ανακυρήχθηκε ως ένας από τους αστέρες του Hard Rock, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Οι αλλαγές στο γκρουπ
Το 1990 οι GN’R, άρχιζαν να δημιουργούν ένα ακόμα άλμπουμ το οποίο να παροκαλέσει πάταγο, όπως είχε συμβεί στο Appetite for Destruction. Ο Στίβεν Άντλερ παρατήθηκε από την θέση του ντράμερ και γενικά από το συγκρότημα, και αντικαταστάθηκε από έναν άλλο ντράμερ, τον Μάτ Σόρουμ. Επίσης τον Μάη του 1991, άλλαξαν και μάνατζερ, επειδη ο πρώην μάνατζερ τους, Άλαν Νίβεν είχε σχέση με την προσωπική ζωή του Άξλ.

Παρολα αυτά, έβγαλαν δύο άλμπουμ, τα Use Your Illusion I και το Use Your Illusion II, τον Σεπτέμβρη του ’91. Είχε ψηφιστεί ως το νούμερο 1 και 2, λόγω σεβασμού του συγκροτήματος. Και έτσι τα άλμπουμ έμειναν στις πρώτες θέσεις για 108 συνεχόμενες εβδομάδες.

Την άνοιξη του 1991, άρχιζαν να κάνουν το πρώτο τους Tour, το Use Your Illusion Tour, το οποίο βασιζόταν από τα τελευταία τους άλμπουμ. Το συγκεκριμένο Tour, είχε διάρκεια 28 εβδομάδες, και χάρη σε αυτό το Tour, έγιναν γνωστά και αυτα τα άλμπουμ.

Επίσης άλλο ένα μέλος του συγκρατήματος, ο Ίζι Στράντλιν έφυγε και αντικαταστάθηκε από τον Γκίλμπι Κλάρκ με συμβόλαιο δύο ετών. Το 1994, φεύγει και ο Κλάρκ, που αντικαταστήθηκε από έναν παιδικό φίλο του Άξλ, τον Πόλ Τόμπιας. Τις χρονιές 1996 και 1997, έφυγαν διάσημα μέλη, οι Σλάς, Μάτ Σόρουμ και Nταφ ΜακΚάγκαν, με αποτέλεσμα από το συγκρότημα να μείνουν ο Ντίζι Ρίντ και ο Ρόουζ.

Το 2004 η εταιρια Geffren Records κυκλοφορεί ένα αφιερωματικό άλμπουμ, το Guns N’ Roses: Greatest Hits.

Μετά από τόσες επιτυχίες, ο Άξλ και το συγκρότημα του μπήκαν οριστικά στο πάνθετον των μεγάλων καλλιτεχνών του Hard rock.

Σήμερα στα 51 του χρόνια, φημολογείται πως διατηρεί δεσμό με την 25χρονη Lana Del Ray. Γιατί όχι;

Πληροφορίες: Wikipedia
Επιμέλεια: Ε. Γράψα

Περισσότερα μουσικά θέματα ΕΔΩ


Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024