Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στο Αυτόφωρο οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 35 συλληφθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγούνται στο Αυτόφωρο. Εκεί βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου. Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ για τις φθορές που προκλήθηκαν στο υπουργείο. 

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 35 συλληφθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγούνται στο Αυτόφωρο. Εκεί βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ.Βρούτση ο οποίος κατήγγειλε ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο.

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες απάντησε:

«Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια, με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές.

»Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την ίδια μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό μόνο έγινε και τίποτα άλλο».

Το ΠΑΜΕ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την «κατασκευή των κατηγοριών», μιλώντας για προβοκάτσια.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναφέρει το ΠΑΜΕ, «η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία».

Κόντρα Κεδίκογλου-Μεντρέκα

«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος αλλιώς δεν είμαστε χώρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Η μόνη εικόνα που έχει από χθες, όπως είπε, είναι ότι «η αστυνομία δεν προκάλεσε καμία σκηνή βίας, αυτοί μπούκαραν».

Λίγο αργότερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Κεδίκογλου, σημείωσε ότι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αλλά σύμφωνα με τις μαρτυρίες που του μεταφέρθηκαν «οι συνδικαλιστές εισέβαλαν μέσα, υπήρξε βιαιοπραγία και βανδαλισμός». Ανέφερε, επίσης, πως «υπάρχει μαρτυρία ότι οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα».

«Αυτα τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απηύθυνε έκκληση πρός όλους «να κατεβάσουμε τους τόνους, να μιλήσουμε επί της ουσίας».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι οι συνδικαλιστές του κόμματος είχαν κάμερα στο υπουργείο Εργασίας και έκανε λόγο για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης με στόχο τη συκοφαντία και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας».

Συμπαράσταση από ΑΝΕΛ

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάθεται «σούζα» μπροστά στην τρόικα η οποία παρανομεί, καταλαμβάνει υπουργεία και διαλύει την χώρα, την ίδια στιγμή επιστρατεύει το δόγμα Δένδια, «νόμος και τάξη», προκειμένου να τρομοκρατήσει τον μαχόμενο ελληνικό λαό και να καθυποτάξει τη δράση συνδικαλιστικών στελεχών, όπως έκανε με τους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ προς τους οποίους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ.

Τη συμπαράστασή του έχει εκφράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές του να βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ κατά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024