Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έχει προκαλέσει η επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, με αποτέλεσμα να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων.

Ψυχρούς «εκτελεστές» της Δημοκρατίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί μέρος του συνολικότερου μνημονιακού σχεδίου για την κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, για την ισοπέδωση των «απομειναριών» των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

»Απέναντι σε αυτό τον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των αστυνομικών επιχειρήσεων καταστολής είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς για να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης στόχο έχει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες».

Το ΠΑΜΕ οργανώνει, μάλιστα, συλλαλητήριο αλληλεγγύης αύριο, Σάββατο, στις 11 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

«Η κρατική βία και καταστολή δε στρέφεται μόνο εναντίον των εργαζομένων στο μετρό, αλλά αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

»Ο λαός σαν μια γροθιά να απαντήσει με συλλογική αντεπίθεση και μαζική οργανωμένη απειθαρχία στα αντιλαϊκά μέτρα, τους αντιδραστικούς νόμους και την καταστολή. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Τώρα χρειάζεται ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Συγκοινωνίας» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι τα μέσα μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες αλλά στο λαό, τόνισε από τα Σεπόλια όπου βρέθηκε την Πέμπτη.

«Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που πρόσφατα δήλωσε ο πρωθυπουργός μέσα από ένα εμπρηστικό ουσιαστικό κάλεσμα. Αναφέρεται ότι οι συγκοινωνίες ανήκουν σε όλους, άρα δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Συμφωνούμε μαζί του ως προς το εξής: Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. Στο λαό ανήκει και ο λιγνίτης στην Πτολεμαΐδα, στο λαό ανήκουν τα βουνά, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια τα οποία τα πουλάνε. Στο λαό ανήκουν τα πάντα, ό,τι υπάρχει πάνω σε αυτό τον τόπο και έχει παραχθεί, τα εργοστάσια, τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας