Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηδενικά απορρίμματα στις χωματερές από το 100% των εγκαταστάσεων της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

Μηδενικά απορρίμματα στις χωματερές από το 100% των εγκαταστάσεων της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

H Unilever ανακοίνωσε  μέσα στο 2012 ότι  πάνω από το 50% του συνόλου των εργοστασίων της πέτυχαν το στόχο για μηδενικά απόβλητα σε χωματερές. Αυτό επιτεύχθηκε, όπως σημειώνεται από την εταιρεία, παρά την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων σε €51 δις ευρώ (σε σύγκριση με 40 δις που ήταν οι πωλήσεις όταν η Unilever ανακοίνωσε το όραμά της να διπλασιάσει το μέγεθος της επιχείρησης μειώνοντας τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον).

H Unilever ανακοίνωσε μέσα στο 2012 ότι πάνω από το 50% του συνόλου των εργοστασίων της πέτυχαν το στόχο για μηδενικά απόβλητα σε χωματερές. Αυτό επιτεύχθηκε, όπως σημειώνεται από την εταιρεία, παρά την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων σε €51 δις ευρώ (σε σύγκριση με 40 δις που ήταν οι πωλήσεις όταν η Unilever ανακοίνωσε το όραμά της να διπλασιάσει το μέγεθος της επιχείρησης μειώνοντας τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον). Σε 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Unilever έχει ήδη φτάσει το στόχο της με αποτέλεσμα το 100% των εγκαταστάσεών της να στέλνουν μηδενικά απορρίμματα στις χωματερές. Το επίτευγμα ισοδυναμεί με την αφαίρεση πάνω από ενός εκατομμυρίου κάδων οικιακών αποβλήτων κάθε χρόνο.

«Τόσο τα 3 εργοστάσια, όσο και τα δυο διανεμητικά κέντρα και τα κεντρικά γραφεία που λειτουργούμε στην Ελλάδα» λέει ο Χάρης Νικολάου, υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ασφάλειας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas «έχουν επιτύχει ένα στόχο που φαινόταν εξαιρετικά δύσκολος πριν από μερικά χρόνια: Μηδενικά απορρίμματα προς τις χωματερές! Οι αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η ίδια η εταιρία και ο σεβασμός στο περιβάλλον και την κοινωνία έχουν γίνει βίωμα για όλους εμάς στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, με αποτέλεσμα να μπορούμε σήμερα να υπερηφανευόμαστε για ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα.»

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Σχεδίου Δράσης για την Αειφορία, η Unilever είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2020, το σύνολο των απορριμμάτων που προορίζονται για τελική διάθεση θα είναι ίδιο ή χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2008 – παρά την αύξηση στις παραγόμενες ποσότητες.

in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024