Νέο φορολογικό για τους πολύ πλούσιους και άμεσα υπόσχεται η κυβέρνηση Ολάντ
Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει «σε ένα μήνα το αργότερο» νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, το οποίο θα αντικαθιστά αυτό το οποίο απέρριψε το Συνταγματικό Συμβούλιο. «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πολλές εκδοχές του νομοσχεδίου», ώστε αυτό «να έχει νομική εγκυρότητα αλλά και να αποφέρει ισοδύναμο αποτέλεσμα» με το νομοσχέδιο που απορρίφθηκε λέει το πρωθυπουργικό γραφείο, διαψεύδοντας ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει το σχέδιο για συντελεστή 75% στα εισοδήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει «σε ένα μήνα το αργότερο» νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, το οποίο θα αντικαθιστά αυτό το οποίο είχε απορρίψει τον Δεκέμβριο το Συνταγματικό Συμβούλιο (σ.σ. που έχει ρόλο συνταγματικού δικαστηρίου), ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ματινιόν.
Χθες, Πέμπτη, η γαλλική κυβέρνηση είχε διαψεύσει ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει το σχέδιό της για φορολογικό συντελεστή 75% από ένα επίπεδο εισοδημάτων και πάνω, ένα μέτρο συμβολικού χαρακτήρα που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, «η κυβέρνηση επεξεργάζεται πολλές εκδοχές του νομοσχεδίου», ώστε αυτό «να έχει νομική εγκυρότητα αλλά και να αποφέρει ισοδύναμο αποτέλεσμα» με το φορολογικό νομοσχέδιο που απέρριψε το Συνταγματικό Συμβούλιο.
Το Συνταγματικό Συμβούλιο, αιτιολογώντας την απόφασή του να απορρίψει το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό, είχε αποφανθεί ότι ο συντελεστής 75% στόχευε επιλεκτικά φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω του εκατομμυρίου ευρώ, όχι νοικοκυριά.
Ο υπουργός αρμόδιος για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, Αλέν Βινταλίς, επιβεβαίωσε ότι στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό μελετά πολλές εκδοχές του νομοσχεδίου αυτού, παραδείγματος χάρη τα πολύ υψηλά εισοδήματα να φορολογούνται «στην πηγή» ή, όπως επιχειρηματολόγησε το Συνταγματικό Συμβούλιο τα εισοδήματα να φορολογούνται στο επίπεδο νοικοκυριού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μικ Τζάγκερ: Τι λέει για τη συνεργασία των Rolling Stones με τον Ρόμπερτ Σμιθ
- Σε ειδικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα
- Investigations Into Lefkada Sea Drone Continue
- Παίζει κανονικά το ματς με την Μπασκόνια η Βαλένθια – Πώς θα παραταχθούν οι «νυχτερίδες»
- Καλλιθέα: Πυροβόλησαν γυναίκα έξω από κατάστημα – Συνελήφθη ο δράστης
- Συμπλοκή με έναν νεκρό από πυροβολισμό στη Θεσσαλονίκη – Πέταξαν τη σορό στον ποταμό Λουδία