«Πνιγμένη» στους βόθρους η Ανατολική Αττική
Όμηρος των βόθρων έχει γίνει η Ανατολική Αττική, καθώς ελάχιστοι δήμοι διαθέτουν συστήματα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού. Μόλις για ένα κέντρο επεξεργασίας λυμάτων (Κορωπίου-Παιανίας) έχουν ήδη κατατεθεί 29 προσφυγές, με αποτέλεσμα το έργο να έχει μπλοκάρει. Οι κάτοικοι, μάλιστα, αναγκάζονται να πληρώνουν από 70 έως 450 ευρώ το μήνα ανάλογα με το μέγεθος της κατοικίας τους και τη χωρητικότητα του βόθρου.
Όμηρος των βόθρων έχει γίνει η Ανατολική Αττική, καθώς ελάχιστοι δήμοι διαθέτουν συστήματα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.
Μόλις για ένα κέντρο επεξεργασίας λυμάτων (Κορωπίου-Παιανίας) έχουν ήδη κατατεθεί 29 προσφυγές, με αποτέλεσμα το έργο να έχει μπλοκάρει.
Στη συντριπτική πλειονότητα, οι κάτοικοι της περιοχής είναι όμηροι της βιομηχανίας εκκένωσης βόθρων και αναγκάζονται να πληρώνουν από 70 έως και 450 ευρώ τον μήνα ανάλογα με το μέγεθος της κατοικίας τους και τη χωρητικότητα του βόθρου, σύμφωνα με Τα Νέα.
Ωστόσο, από το 2000 θα έπρεπε βάσει Κοινοτικής Οδηγίας όλες οι πόλεις άνω των 15.000 κατοίκων να διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα. Ύστερα από 13 χρόνια, η χώρα κινδυνεύει με πρόστιμα, αλλά και με απώλεια κοινοτικών πόρων.
Χαρακτηριστικό είναι πως μεταξύ των 24 πόλεων για τις οποίες παραπέμφθηκε η Ελλάδα, οι πέντε βρίσκονται στην Ανατολική Αττική, πρόκειται συγκεκριμένα για Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο και Κορωπί.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας