Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν» λέει ο πρίγκιπας Χάρι μετά τη θητεία του στο Αφγανιστάν

«Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν» λέει ο πρίγκιπας Χάρι μετά τη θητεία του στο Αφγανιστάν

Τον απολογισμό της δεύτερης αποστολής του στο Αφγανιστάν έκανε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του, λέγοντας πως σκότωσε Ταλιμπάν από το πιλοτήριο ελικοπτέρου Απάτσι. Εκτός από τις «εξορμήσεις» με τα Απάτσι, ο Χάρι αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τη... γυμνή «περιοδεία» του στο Λας Βέγκας, λέγοντας πως είχε συμπεριφερθεί «περισσότερο ως στρατιώτης και λιγότερο ως πρίγκιπας».

Τον απολογισμό της δεύτερης αποστολής του στο Αφγανιστάν έκανε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του, λέγοντας πως σκότωσε Ταλιμπάν από το πιλοτήριο ελικοπτέρου Απάτσι.

Εκτός από τις «εξορμήσεις» με τα Απάτσι, ο Χάρι αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τη… γυμνή «περιοδεία» του στο Λας Βέγκας, λέγοντας πως είχε συμπεριφερθεί «περισσότερο ως στρατιώτης και λιγότερο ως πρίγκιπας».

Στα αποσπάσματα της συνέτνευξης που μεταδόθηκαν από το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι εξήγησε ότι όταν πλήττονται θέσεις των Ταλιμπάν «αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή», συμπληρώνοντας ότι όσο ήταν στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά, παρά επιθετικά.

«Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στους δικούς μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι», σημείωσε ο Χάρι.

Ο πρίγκιπας μίλησε επίσης για την επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο στη νότια επαρχία Χελμάντ, που συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Χάρι ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει, ότι θέλει να αντιμετωπίζεται σαν ένας «κανονικός στρατιώτης», παραδέχθηκε ότι η εμπειρία του ήταν διαφορετική από εκείνη των συναδέλφων του.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, που έλαβε ενεργό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις, μετά από τον θείο του, δούκα της Υόρκης, που έλαβε μέρος στον πόλεμο των Φόκλαντ.

Εκτός από τη συζήτηση γα το στρατιωτικό του ρόλο στο Αφγανιστάν, ο Χάρι, μίλησε για διάφορα άλλα θέματα, όπως ότι προκάλεσε κακό στην οικογένειά του όταν απαθανατίστηκε γυμνός σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας πέρυσι. «Απογοήτευσα τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και αρκετούς άλλους» είπε για το περιστατικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024