«Πράσινο φως» Σαμαρά στο σχέδιο συγχωνεύσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωστό ως σχέδιο «Αθηνά». Την Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει το σχέδιο. Την Τετάρτη ο υπουργός θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για το ίδιο θέμα.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι γνωστό ως σχέδιο «Αθηνά».
Την Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει το σχέδιο .
Ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να συναντήσει την Τετάρτη στη Βουλή τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να του παρουσιάσει το σχέδιο, ενώ το βράδυ θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να περικοπούν ή να συγχωνευθούν τμήματα με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα, ή τμήματα που έχουν ελάχιστο προσωπικό, ή ελάχιστους φοιτητές, όχι όμως και τμήματα που λειτουργούν με εκατοντάδες φοιτητές και επάρκεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στην Ελλάδα, άγχος και δουλειά πάνε χέρι-χέρι – Που στην Ευρώπη βιώνουν οι εργαζόμενοι περισσότερο στρες;
- Πώς λειτουργούν ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση οι χειρισμοί της για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Einstürzende Neubauten: Όταν ο θόρυβος μεταμορφώνεται σε τέχνη
- Πάσχα: Οι γυναίκες ήταν οι πρώτες που κήρυξαν την Ανάσταση – Αλλά η θέση τους στην Εκκλησία παραμένει αμφιλεγόμενη
- AI: Ο φίλος που δεν διαφωνεί ποτέ μαζί σου – Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη μας κάνει πιο εγωιστές;
- Υποκλοπές: Το πόρισμα που εκθέτει τη ΝΔ και το who is who των εισαγγελέων που θα κληθούν να κάνουν έρευνα



