Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Οργισμένοι οι γιατροί με τον «foufouto» της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Με συνεχείς διακοπές και καθυστερήσεις ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσω του οποίου καταχωρούνται οι ιατρικές επισκέψεις και τα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις. Την έντονη αντίδραση των γιατρών προκάλεσε η κωδική ονομασία «foufoutos» που υπήρχε στη θέση που έπρεπε να συμπληρώσουν το όνομά τους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι η συγκεκριμένη λέξη έχει αρνητικό περιεχόμενο καιείναι δυσφημιστική για τους γιατρούς και το λειτούργημά τους.
Με συνεχείς διακοπές και καθυστερήσεις ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσω του οποίου καταχωρούνται οι ιατρικές επισκέψεις και τα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις. Την έντονη αντίδραση των γιατρών προκάλεσε η κωδική ονομασία «foufoutos» που υπήρχε στη θέση που έπρεπε να συμπληρώσουν το όνομά τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι η συγκεκριμένη λέξη έχει αρνητικό περιεχόμενο και είναι δυσφημιστική για τους γιατρούς και το λειτούργημά τους.
Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει: «Μας προκαλεί μεγάλη κατάπληξη η ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζετε τους γιατρούς και απορούμε με το θράσος αυοτύ που έκανε τη συγκεκριμένη καταχώριση και ο δόλος όσων την ανήρτησαν».
Η εφαρμογή «e-prescription»υπολειτουργούσε και δεν ανταποκρινόταν ικανοποιητικά για τέσσερα 25λεπτα.
Με σχετική της ανακοίνωση, η ΗΔΙΚΑ ΑΕ υπογράμμισε ότι «Παρά τις εκτεταμένες δοκιμές που είχαν πραγματοποιηθεί, τέτοια μεμονωμένα προβλήματα εμφανίζονται κατά κανόνα την πρώτη ημέρα σε εφαρμογές μεγέθους όπως αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου