Μας έχουν φάει τα αυτιά μιλώντας για προδότες, συνομωσίες και συμφέροντα. Αλλά μια υγιής κοινωνία δεν πολυσκοτίζεται για τέτοια πράγματα.
Η Αρχαία Ελλάδα άντεξε την προδοσία του Εφιάλτη.
Το ανανεωμένο Βυζάντιο ξεπέρασε τις στάσεις των ισχυρότερων στρατηγών του όπως ο Λέων Φωκάς και ο Βάρδας Σκληρός.
Τα συμφέροντα των πριγκίπων δεν έγιναν εμπόδιο στην αναδιοργάνωση του ελληνικού στρατού μετά την ήττα του 1897.
Οι κουβέντες για προδοσίες είναι η εύκολη λύση για να πείσουμε τον εαυτό μας πως δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, αλλά απλώς μερικοί κακοί άνθρωποι που θα τους τιμωρήσουμε και θα ζήσουμε εμείς καλά κι οι άλλοι καλύτερα όπως στα παραμύθια.
Η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με την Δημοκρατική Ισπανία κατά τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον του Φράνκο. Για κάθε ήττα έφταιγαν πάντα οι εσωτερικοί προδότες και οι συνομωσίες των Τροτσκιστών. Αφού λοιπόν η τακτική δεν άλλαζε ποτέ ,η μια αποτυχία διαδέχονταν την άλλη μέχρι την τελική καταστροφή.
Το ίδιο δρόμο φαίνεται πως θα ακολουθήσουμε και εμείς. Δυστυχώς είναι πολύ πιο εύκολο να φωνάζεις για προδότες παρά να φτιάχνεις παιδεία, δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη.