Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus IS 2013: Η επόμενη γενιά

Lexus IS 2013: Η επόμενη γενιά

Ένα αντισυμβατικό sport sedan με δυναμικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και την τεχνολογία του αύριο θα εκπροσωπήσει τη Lexus στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Detroit.


Με αφετηρία το Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και προορισμό τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, το ΙS αποτελεί τη νέα πρόταση της Lexus στην κατηγορία των premium sport sedan.

Έχοντας υιοθετήσει αρκετά από τα φουτουριστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του LF-CC Cocnept, το IS δεν θυμίζει τις προτάσεις του συντηρητικότερου, κατά κανόνα, ανταγωνισμού.

Η κεντρική εισαγωγή αέρα, ο μπροστινός προφυλακτήρας καθώς και ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων δηλώνουν ξεκάθαρα τις ιδιαιτερότητες του ιαπωνικού sport sedan.

Πέρα από την τολμηρή σχεδίαση του αμαξώματος, το δικό της ρόλο έχει διαδραματίσει και η αύξηση των διαστάσεων. Ειδικότερα, η αύξηση του πλάτους και του μεταξονίου έχει ενισχύσει σημαντικά την ευρυχωρία και συνεπώς την άνεση που προσφέρει ο θάλαμος επιβατών.

Την ίδια στιγμή που ο χώρος για τα κάτω άκρα των πίσω επιβατών αυξήθηκε, το τιμόνι χαμήλωσε δημιουργώντας, σε συνδυασμό με το επίσης βελτιωμένο κάθισμα του οδηγού, μία… πολεμική θέση οδήγησης.

Αντίστοιχες βελτιώσεις παρουσιάζει τόσο η ποιότητα όσο και το φινίρισμα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό, ενώ για πρώτη φορά σε ένα Lexus τοποθετούνται ηλεκτροστατικοί διακόπτες που επιτρέπουν τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού με ένα άγγιγμα.

Κάτι παραπάνω από εμφανείς θα είναι οι διαφοροποιήσεις των εκδόσεων F SPORT, καθώς οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται μόνο σε συγκεκριμένες επιφάνειες του αμαξώματος, όπως οι προφυλακτήρες, αλλά θα επεκτείνονται και στο εσωτερικό.

Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία του IS θα προσφέρονται και υβριδικές εκδόσεις (IS 300h), οι τεχνικές λεπτομέρειες των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024