Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η

Η «vintage» Rolls-Royce Silver Shadow του Freddie Mercury σε τιμή ευκαιρίας

Ένα αυτοκίνητο με τα διακριτικά της Rolls Royce που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί και ιστορικό, ένας διάσημος ιδιοκτήτης που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και όμως η τιμή δεν αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τις 13.000 ευρώ.

Κελεπούρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Rolls-Royce Silver Shadow του frontman των Queen, Freddie Mercury που θα δημοπρατηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο Birmingham από τον οίκο Coys.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες-εκτιμήσεις και για λόγους που ανήκουν στη σφαίρα του ανεξήγητου, η εκτιμώμενη τιμή για το αυτοκίνητο του εκλιπόντος Queen δεν θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 11.000 στερλίνες, δηλαδή τις 13.000 ευρώ!

Ομολογουμένως απορίας άξιο για μία vintage Rolls-Royce με διάσημο ιδιοκτήτη ο οποίος τυγχάνει να είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους αστέρες της ροκ σκηνής και οποίος δεν βρίσκεται, πλέον εν ζωή.

Για την ιστορία, η Rolls-Royce Silver Shadow αγοράστηκε από την εταιρεία του Freddie Mercury το 1979 για τον ίδιο. Ο frontman των Queen την χρησιμοποιούσε για τις δημόσιες εμφανίσεις του μέχρι το θάνατό του το Νοέμβριο του 1991, οπότε και η ιδιοκτησία της πέρασε στην οικογένειά του.

Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν στην πρεμιέρα του μιούζικαλ των Queen, «We will Rock You» το 2002.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τις πρώτες Rolls-Royce που διέθεταν monocoque πλαίσιο και στοιχεία όπως δισκόφρενα και ανεξάρτητη ανάρτηση στον πίσω άξονα.

Σημειώνεται ότι η Silver Shadow του Freddie Mercury έχει γράψει ελάχιστα χιλιόμετρα ενώ, η άδεια κυκλοφορίας της, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, ισχύει μέχρι το 2013.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024