Θετικότερο κλίμα εισέπραξε ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο
Αναγνώριση της συνέπειας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στήριξη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια, εισέπραξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ. Όπως διαπιστώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο κατά τη συνάντηση στην Καγκελαρία όσο και στο συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει, καθώς δεν συζητείται πλέον καν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αναγνώριση της συνέπειας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στήριξη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια, εισέπραξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο πλέον ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία επιτυγχάνεται με τη ρευστότητα και τις επενδύσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το φορολογικό, με αφορμή το οποίο επισημάνθηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιδείξει μηδενική ανοχή στο θεμα της φοροδιαφυγής, αλλά και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με βάση τον νόμο, χωρίς να υπολογίζει «ποιος είναι ποιος» προκειμένου να αποκατασταθεί στην κοινωνία το περί δικαίου αίσθημα.
Όπως διαπιστώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο κατά τη συνάντηση στην Καγκελαρία όσο και στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς δεν συζητείται πλέον καν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξήγησε αναλυτικά ότι η χώρα προσφέρει πλέον σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και βελτιωμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και την ανταγωνιστικότητα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ο κ. Σαμαράς έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, όπως διαμορφώνεται υπό το φως των νέων διεθνών προκλήσεων και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, ενδεχομένως και έξω από τα συνηθισμένα.
Τόνισε δε τα γεωστρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος και ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν υπ’ όψιν ενόψει των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Ένα νέο σημείο αναφοράς που αλλάζει τα δεδομένα στην ογκολογική φροντίδα
- Αγωγή-φρένο στη mega–εξαγορά: Καταναλωτής ζητά να μπλοκαριστεί το deal των 72 δισ. της Netflix για τη Warner Bros
- Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό της Θεσσαλονίκης
- Με αυξημένα έσοδα και έξοδα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
