Το όνομα της Brabham επιστρέφει στην F1
Το διάσημο αλλά και ιστορικό όνομα της Brabham θα επιστρέψει στον κόσμο της F1.
Την αναβίωση του ονόματος της Brabham στη Formula 1, σχεδιάζει ο γιος του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ιδρυτή της ιστορικής φίρμας David.
Σας θυμίζουμε πως ο 86χρονος, σήμερα, Sir Jack Brabham από την Αυστραλία ίδρυσε την ομώνυμη ομάδα το 1960 και αργότερα αγωνίστηκε υπό τη διαχείριση του Bernie Ecclestone.
Το 2009, μια γερμανική εταιρία ανταλλακτικών, η Formtech, ισχυρίστηκε ότι ελέγχει πλέον το όνομα της ομάδας Brabham και κατέθεσε επίσημη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της F1 για τη σεζόν του 2010.
Όμως η οικογένεια Brabham έφερε διέψευσε πως παραχώρησε το όνομα στη Formtech και μπλόκαρε τη συμμετοχή της ξεκινώντας νομικό αγώνα εναντίον της για να “…προστατεύσει το όνομα της οικογένειας”.
Ο γιός του Jack Brabham, David, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα αντοχής και τα Sportscars (είχε και 30 συμμετοχές στα Grand Prix της F1 στη δεκαετία του ’90) δήλωσε:
“Αυτή τη στιγμή αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Αλλά, ναι, υπάρχει η δυνατότητα η ομάδα να επιστρέψει στην F1” δήλωσε στον βραζιλιάνικο Τύπο.
Η ομάδα της Brabham κέρδισε δύο Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και τέσσερα Οδηγών στις δεκαετίες του ’60 και του ’80. Η τελευταία συμμετοχή της ήταν με τον Damon Hill το 1992.
Στις δηλώσεις του ο David Brabham επεσήμανε ότι: “…προς το παρόν, έχουμε μια δυσάρεστη κατάσταση στο παρασκήνιο, που αφορά τα δικαιώματα του ονόματος. Έχουμε λύσει το θέμα κατά 98%. Όταν είμαστε 100% έτοιμοι, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.
auto.in.gr
- Άγχος με το «καλημέρα»; Δέκα τρόποι που μπορούν να δώσουν τη λύση
- Αρτέμιδα: «Έβαλε πρώτη και έφυγε, δεν σταμάτησε πουθενά» λέει ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
- Ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ξεκινήσει στις 5μμ, λέει ο Τραμπ – Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου
- MAD VMA 2026: Ξεκίνησε η προπώληση για το απόλυτο μουσικό event του καλοκαιριού
- Τέλος ο Ντοκ Ρίβερς από τους Μπακς
