Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας εθνικοποίησε η Βολιβία

Δύο εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας εθνικοποίησε η Βολιβία

Στην εθνικοποίηση δύο εταιρειών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκαν στην ισπανική Iberdrola, προχώρησε η κυβέρνηση της Βολιβίας, σε άλλη μία προσπάθεια του προέδρου Έβο Μοράλες να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας. Εκπρόσωπος της Iberdrola δήλωσε πως η εταιρία μελετά την κατάσταση και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Ουδέν σχόλιο» ήταν και η δήλωση εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης που ρωτήθηκε σχετικά.

Στην εθνικοποίηση δύο εταιρειών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκαν στην ισπανική Iberdrola, προχώρησε η κυβέρνηση της Βολιβίας, σε άλλη μία προσπάθεια του προέδρου Έβο Μοράλες να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.

Η Iberdrola θα αποζημιωθεί σύμφωνα με την αποτίμηση που θα κάνει ανεξάρτητος διαιτητής, δήλωσε ο Μοράλες, προσθέτοντας πως το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση των αγροτικών υπηρεσιών ενέργειας.

«Θεωρήσαμε πως το μέτρο αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσουμε δίκαια ενεργειακά τιμολόγια και ότι η ποιότητα της υπηρεσίας ενέργειας είναι όμοια στις αγροτικές και τις αστικές περιοχές» δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας.

Ο Έβο Μοράλες έχει εθνικοποιήσει εταιρίες πετρελαίου, τηλεπικοινωνιών, μεταλλευτικές και ηλεκτροπαραγωγικές. Τον Ιούνιο, η Βολιβία ανέλαβε τον έλεγχο του ορυχείου κασσίτερου και ψευδάργυρου, που ανήκε στην Glencore.

Η Iberdrola δραστηριοποιείται στη Βολιβία από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Εκπρόσωπός της δήλωσε πως η εταιρία μελετά την κατάσταση και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Ουδέν σχόλιο» ήταν και η δήλωση εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης που ρωτήθηκε σχετικά.

Οι μονάδες της Iberdrola είναι η Electropaz, η οποία ηλεκτροδοτεί περίπου 470.000 καταναλωτές στις πόλεις Λα Πας και Ελ Άλτο, και η Elfeo που παρέχει ρεύμα σε περισσότερους από 80.000 καταναλωτές στην πόλη Ορούρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024