Σε λογαριασμούς, τέλη και στεγαστικά το δώρο Χριστουγέννων (και) των Ιταλών
Μόλις το 10% του 13ου μισθού τους σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν για χριστουγεννιάτικες αγορές οι Ιταλοί. Το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων (60%) προορίζεται για την πληρωμή λογαριασμών, του φόρου ακίνητης περιουσίας και δόσεων στεγαστικών δανείων. Όσες ιταλικές οικογένειες έχουν ακόμη τη δυνατότητα θα προσπαθήσουν να βάλουν στην άκρη το 30%, και μόνο ένα 10% υπολογίζεται ότι θα διατεθεί για χριστουγεννιάτικες αγορές, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ιταλικών δικτύων. Την τιμητική τους έχουν τα τρόφιμα, κάμψη πωλήσεων σε ρούχα, υποδήματα και ηλεκτρονικά είδη.
Μόλις το 10% του 13ου μισθού τους σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν για χριστουγεννιάτικες αγορές οι Ιταλοί.
Το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων (60%) προορίζεται για την πληρωμή λογαριασμών, του φόρου ακίνητης περιουσίας και δόσεων στεγαστικών δανείων, όπως σημειώνουν στα ρεπορτάζ τους τα ιταλικά ειδησεογραφικά δίκτυα.
Όσες ιταλικές οικογένειες έχουν ακόμη τη δυνατότητα θα προσπαθήσουν να βάλουν στην άκρη το 30% και μόνο ένα 10% του δώρου υπολογίζεται ότι θα διατεθεί για χριστουγεννιάτικες αγορές.
Ο μέσος όρος των εξόδων κάθε ιταλικής οικογένειας για δώρα σε φίλους και συγγενείς δεν θα ξεπεράσει φέτος τα 148 ευρώ.
Την «μερίδα του λέοντος» παίρνουν τα τρόφιμα: καλάθια με κόστος που ξεκινά από τα οκτώ ευρώ και τα οποία περιέχουν χαρακτηριστικά εδέσματα και προϊόντα της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης.
Τα τελευταία δυο χρόνια οι αγορές τροφίμων την περίοδο των εορτών σημείωσαν αύξηση 8%. Θετικά αναμένεται να είναι φέτος τα αποτελέσματα και για τα μυροπωλεία.
Οι προβλέψεις εμπορικών ενώσεων κάνουν λόγο αντιθέτως για ουσιαστική κάμψη στις πωλήσεις υποδημάτων και ρούχων (-4,2% σε σχέση με το 2011), αλλά και στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών με πτώση του 3,6% και μόνη εξαίρεση τις ταμπλέτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
- Επίσημο: «Πράσινος» ο Γιαμπουσέλε (pic)
- Λυκοπάντης (ΝΕΑΡ): Νέα συγκάλυψη Μαξίμου – Θράσος να εμφανίζεται ως τιμητής ο ωτακουστής Δημητριάδης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442