Αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι αυθεντικό το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και δείχνει ένα χρυσαετό να αρπάζει νήπιο από πάρκο του Μόντρεαλ εκφράζουν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου. Μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο είχε πάνω από 400 χιλιάδες χτυπήματα, γεγονός που άρχισε να κινεί τις υποψίες των ειδικών στις απάτες.

Αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι αυθεντικό το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και δείχνει ένα χρυσαετό να αρπάζει νήπιο από πάρκο του Μόντρεαλ εκφράζουν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου.

Μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο είχε πάνω από 400 χιλιάδες χτυπήματα, γεγονός που άρχισε να κινεί τις υποψίες των ειδικών στις απάτες.

Γάλλοι δημοσιογράφοι, όπως ο Αλεξάντρ Ερβό και ο Μπενουά Γκαλερί, δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι αναμφίβολα πλαστό.

«Αυτό το απίστευτο βίντεο από το Κεμπέκ που δείχνει τον αετό να αρπάζει ένα νήπιο δίνει την αίσθηση ότι είναι πλαστό» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ερβό.

Στην αρχή διακρίνεται ο χρυσαετός, να πετά πάνω από ένα πάρκο στο Μόντρεαλ. Ξαφνικά, το πουλί ορμά και αρπάζει ένα παιδάκι. Το σηκώνει για λίγα μέτρα και κατόπιν το αφήνει να πέσει στο χορτάρι.

Ο άνδρας που κρατούσε την κάμερα αρχίζει να τρέχει προς το παιδί το οποίο κλαίει, αλλά φαίνεται να μην έχει τραυματιστεί.

Άλλοι χρήστες επισήμαναν ότι η πλαστότητα φαίνεται από το γεγονός ότι η σκιά του αετού εμφανίζεται ξαφνικά στο βίντεο.

Άλλοι σχολιάζουν στο youtube ότι δεν είναι δυνατόν ένας γονιός να μην πρόσεξε ένα τέτοιο πουλί να πλησιάζει, ενώ εξίσου ύποπτη μοιάζει η μάλλον χλιαρή αντίδραση του γονέα.

Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια άποψη: «Αν το βίντεο με τον αετό είναι πλαστό, τότε είναι τρομερά καλοφτιαγμένο» ανέφερε ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο @DocWan.

Επιπλέον, άλλοι γνώστες του αντικειμένου θεωρούν ότι ένας χρυσαετός μπορεί να σηκώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος και από αυτό ενός νηπίου που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 κιλά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr