Τριβές προκαλεί στο κόμμα του Φ.Κουβέλη η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, να απορρίψει την πρόταση για δημιουργία Φόρουμ Διαλόγου για την κεντροαριστερά. Ήδη, ο Ν.Μπίστης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διεύρυνση υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Τρίτης επικράτησε η άποψη ότι είναι άλλο να υπάρχει γενικά διάλογος με προσωπικότητες και πολιτικές κινήσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και άλλο η κοινή συμμετοχή σε ένα φόρουμ με σταθερό χαρακτήρα επικοινωνίας.

Ουσιαστικά υπήρξε ισχυρή αμφισβήτηση για το θέμα της συμμετοχής της σε ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που βάρυνε για να υπάρξει αρνητική απόφαση για το Φόρουμ.

Η ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού , της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας είχε αποφασιστεί σε εκδήλωση την οποία είχαν οργανώσει προ καιρού οι κινήσεις πολιτών «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β».

Στη δημόσια εκδήλωση διαλόγου είχαν κάνει παρέμβαση, με εισηγήσεις τους, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο Νίκος Μπίστης από τη ΔΗΜΑΡ.

«Μετά την απόρριψη από μέρους της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας, υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ» ήταν η δήλωση του κ. Μπίστη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο