Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους -31 ο υδράργυρος στη Ρουμανία, πολικό ψύχος και στη Βουλγαρία

Στους -31 ο υδράργυρος στη Ρουμανία, πολικό ψύχος και στη Βουλγαρία

Στους -31 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Ιντροσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε το φετινό χειμώνα στη συγκεκριμένη περιοχή. Προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της δυτικής Βουλγαρίας. Κλειστά ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στη Βουλγαρία λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του πάγου.

Στους -31 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Ιντροσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε το φετινό χειμώνα στη συγκεκριμένη περιοχή. Προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της δυτικής Βουλγαρίας.

Ο δήμαρχος της πόλης Σίμπιου Κλάους Γιοχάνες δήλωσε ότι ο καθαρισμός των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι στη Ρουμανία στοιχίζει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στη Γερμανία. «Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ξοδεύουμε πολλά χρήματα προκειμένου να μοιάζει η πόλη το χειμώνα όπως το καλοκαίρι. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, στη Γερμανία- και γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνονται εκεί τα πράγματα -ξοδεύουμε πολλά στον αποχιονισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σήμερα, στις περιοχές Κιούστεντιλ και Πέρνικ της δυτικής Βουλγαρίας εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται, επίσης, αναφορά σε πιθανότητα εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε 14 ακόμη περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της βορειοανατολικής Βουλγαρίας.

Ο υδράργυρος το πρωί της Παρασκευής στις περισσότερες περιοχές της χώρας κυμαίνονταν από -10 έως -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες τοποθεσίες έπεσε ακόμη χαμηλότερα, στους -22, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες επικρατούν στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, με τη θερμοκρασία να είναι γύρω στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ ομίχλη και τσουχτερό κρύο αναμένεται σε περιοχές κατά μήκος του Δούναβη.

Η κατάσταση στη βορειοανατολική Βουλγαρία παραμένει δύσκολη εξαιτίας της κακοκαιρίας, με ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου να είναι κλειστά στην κυκλοφορία εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και του πάγου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024