Ο Σόιμπλε δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος για την κεφαλή του Eurogroup
Δεν άνοιξε τα χαρτιά του, σχετικά με την αναζήτηση αντικαταστάτη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος. Το μόνο που ξεκαθάρισε είναι πως η Γερμανία επιθυμεί ο υποψήφιος να προέρχεται από τον κύκλο των υπουργών Οικονομικών.
Απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, σχετικά με την αναζήτηση αντικαταστάτη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Κυριακή.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος.
Στην κρίσιμη ερώτηση εάν ο ίδιος ή ο Γάλλος ομόλογός του Πιέρ Μοσκοβισί θα αναλάβουν το πόστο, ο Σόιμπλε απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση το νέο πρόσωπο θα πρέπει να προωθήσει την ευρωπαϊκή ενοποίηση».
Ξεκαθάρισε, δε, πως η Γερμανία επιθυμεί ο υποψήφιος να προέρχεται από τον κύκλο των υπουργών Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η επιστήμη ξέρει πότε το κλάμα μας ανακουφίζει
- Ο πόλεμος στο Ιράν αλλάζει τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία – Χαμηλώνει ο πήχης για τον ρυθμό ανάπτυξης
- Δεν πάει πουθενά ο Λουίς Ενρίκε: Ανανεώνει το συμβόλαιο του με την Παρί Σεν Ζερμέν
- Αρκάς: Καλημέρα και Χριστός Ανέστη
- Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη επιστρέφει το καλοκαίρι
- Σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις – Αποχώρησε ο Βανς από το Ισλαμαμπάντ – «Κάναμε την τελευταία μας προσφορά»
