Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλάπη η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στα Χανιά

Εκλάπη η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στα Χανιά

Μούδιασμα στην κοινωνία των Χανίων, προκαλεί η είδηση της κλοπής της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.

Μούδιασμα στην κοινωνία των Χανίων, προκαλεί η είδηση της κλοπής της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που ήταν τοποθετημένη στη θέση «μπαλκόνι» της πόλης, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007 και την απουσία της αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.

Οι δράστες άφησαν μόνο τη βάση και πήραν την ορειχάλκινη προτομή.

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την κλοπή της προτομής και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική Δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν στο συγκεκριμένο σημείο και να γίνουν παράλληλα, οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της οικογένειας Ηλιάκη για το συμβάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024