Με περαιτέρω τιμωρία από την UEFA κινδυνεύει η Μάλαγα λόγω χρεών
Η Μάλαγα είναι ένας από τους εννέα συλλόγους που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω τιμωρίας από την UEFA λόγω χρεών. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ήρε το «πάγωμα» της καταβολής πριμ στους συλλόγους που είχαν βρεθεί στο «στόχαστρό» της τον Σεπτέμβριο, καθώς τακτοποίησαν τις οφειλές τους. Όμως, η Μάλαγα, η οποία έχει προκριθεί στους «16» του Champions League στην «παρθενική» παρουσία της στη διοργάνωση, δεν κατάφερε να ρυθμίσει τα χρέη της έως τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.
Η Μάλαγα είναι ένας από τους εννέα συλλόγους που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω τιμωρίας από την UEFA λόγω χρεών. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ήρε το «πάγωμα» της καταβολής πριμ για τους 16 από τους 23 συλλόγους που είχαν βρεθεί στο «στόχαστρό» της τον Σεπτέμβριο, καθώς τακτοποίησαν τις καθυστερημένες οφειλές τους σε άλλες ομάδες, στους υπαλλήλους τους ή την εφορία.
Όμως, η Μάλαγα, η οποία έχει προκριθεί στους «16» του Champions League στην «παρθενική» παρουσία της στη διοργάνωση, δεν κατάφερε να ρυθμίσει τα χρέη της έως τη λήξη της σχετικής προθεσμίας. Έτσι, η υπόθεση της ισπανικής ομάδας παραπέμφθηκε στη δικαστική επιτροπή της UEFA, η οποία έχει τη δυνατότητα επιβολής ποινών από ένα ευρύ φάσμα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η αποβολή από τις τρέχουσες διοργανώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η UEFA εισάγει τα μέτρα περί οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι», προκειμένου να αναγκάσει τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους. Εάν οι τελευταίοι δεν χαλιναγωγήσουν τις ζημίες τους, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2014-15 και μετά.
Άλλοι σύλλογοι, οι οποίοι κινδυνεύουν με επιπλέον τιμωρία λόγω χρεών είναι οι κροατικές Χάιντουκ Σπλιτ και Όσιγεκ, οι ρουμανικές Ραπίντ και Ντιναμό Βουκουρεστίου, καθώς και οι σερβικές Παρτιζάν Βελιγραδίου και Βοϊβοντίνα. Το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις για τα χρέη τους αντιμετωπίζουν ακόμη η πολωνική Λεχ Πόζναν και η ουκρανική Άρσεναλ Κιέβου. Αυτές δεν συμπεριλαμβάνονταν αρχικά μεταξύ των συλλόγων, οι οποίοι βρίσκονταν στο «στόχαστρο» της UEFA λόγω χρεών, ωστόσο η οικονομική κατάστασή τους επιδεινώθηκε το διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442