Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικό κόμμα ιδρύει ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν

Πολιτικό κόμμα ιδρύει ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν

Ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν, Άμπντουλ Καντίρ Χαν, ίδρυσε πολιτικό κόμμα με το οποίο προτίθεται να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την άνοιξη και οι οποίες θεωρούνται κρίσιμο τεστ για τη χώρα. Ο Άμπντουλ Καντίρ Χαν, 76 ετών, πρώην επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν, θεωρείται ακόμη ήρωας στη χώρα του μολονότι το 2004 είχε παραδεχτεί ότι πούλησε απόρρητα πυρηνικά μυστικά στο Ιράν, τη Λιβύη και τη Βόρεια Κορέα.

Ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν, Άμπντουλ Καντίρ Χαν, ίδρυσε πολιτικό κόμμα με το οποίο προτίθεται να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την άνοιξη και οι οποίες θεωρούνται κρίσιμο τεστ για τη χώρα.

Η εφορευτική επιτροπή, στην οποία κατατέθηκαν την Τετάρτη τα έγγραφα ίδρυσης του κόμματος, επιβεβαίωσε ότι το «Κίνημα για τη Σωτηρία του Πακιστάν» περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα 19 νέα πολιτικά κόμματα που πήραν την έγκριση για τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Ο Άμπντουλ Καντίρ Χαν, 76 ετών, πρώην επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν, θεωρείται ακόμη ήρωας στη χώρα του μολονότι το 2004 είχε παραδεχτεί ότι πούλησε απόρρητα πυρηνικά μυστικά στο Ιράν, τη Λιβύη και τη Βόρεια Κορέα.

Επί πέντε χρόνια είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και αφέθηκε ελεύθερος το 2009.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος χαιρέτισε την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής που επιτρέπει στο κόμμα να διεκδικήσει την ένταξή του στο Κοινοβούλιο.

«Η χώρα φλέγεται: η ζωή των ανθρώπων έχει γίνει άθλια εξαιτίας του πληθωρισμού, της ανεργίας, της ενεργειακής κρίσης, της φτώχειας και του μίσους. Όλα τα πολιτικά κόμματα απέτυχαν» είπε ο Σοντρί Χουρσίντ Ζαμάν.

Εκπρόσωπος του κόμματος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα το κόμμα να συμμαχήσει με άλλα δεξιά κόμματα που δεν συμμετέχουν ούτε στον κυβερνητικό συνασπισμό ούτε στην αντιπολιτευόμενη Μουσουλμανική Ένωση του Ναουάζ Σαρίφ.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 60 ημερών μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου, κάτι που θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Επομένως, η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα οριστεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024