Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εφοριακοί
Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 και 30/11) προχωρούν οι εφοριακοί. Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αντιδρούν «στα όποια σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των φορολογικών μας αντικειμένων, στις συνενώσεις-συγχωνεύσεις των υπηρεσιών χωρίς κριτήρια και ιδίως στην κατάργηση των νησιωτικών ΔΟΥ, στη μείωση των αποδοχών μας με όποιο πρόσχημα, νόμο, κ.λπ.».
Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 και 30/11) προχωρούν οι εφοριακοί, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αντιδρούν «στα όποια σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των φορολογικών μας αντικειμένων, στις συνενώσεις-συγχωνεύσεις των υπηρεσιών χωρίς κριτήρια και ιδίως στην κατάργηση των νησιωτικών ΔΟΥ, στη μείωση των αποδοχών μας με όποιο πρόσχημα, νόμο, κ.λπ.»
H ΠΟΕ-ΔΟΥ απαιτεί «αξιοκρατία και διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές», καθώς και «να εφαρμοστεί το ήδη αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και όσοι τελεσίδικα αποδειχθούν διεφθαρμένοι να απολυθούν».
Σημειώνει μάλιστα πως ήδη έχει υποβάλει προτάσεις στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη.
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της και λέει όχι στις απολυσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Ο αγώνας μας θα δοθεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει η ΠΟΕ-ΔΟΥ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, καίει σε δύο εργοστάσια – Τοξικός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442