Τράπεζες και τρόικα δεν επιτρέπουν «κούρεμα» στεγαστικών δανείων, κατά τον Κ.Χατζηδάκη
Ανοιχτός σε προτάσεις από οποιοδήποτε κόμμα ή φορέα για τη ρύθμιση σχετικά με τα στεγαστικά και ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε, πάντως, ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί η λύση του «κουρέματος» των δανείων, καθώς θα δημιουργούσε πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και θα απορριπτόταν από την τρόικα.
Ανοιχτός σε προτάσεις από οποιοδήποτε κόμμα ή φορέα για τη ρύθμιση σχετικά με τα στεγαστικά και ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε, πάντως, ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί η λύση του «κουρέματος» των δανείων, καθώς θα δημιουργούσε πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και θα απορριπτόταν από την τρόικα.
{{{ audio1 }}}
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι οι τράπεζες συμφώνησαν να ανακοινώσουν προγράμματα επιβράβευσης των συνεπών πελατών τους, στη λογική της κατάργησης του «Τειρεσία» με τη μορφή που ισχύει σήμερα.
Εν τω μεταξύ, τη δική του πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα παρουσιάσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ.
Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση, που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τη Δευτέρα, περιλαμβάνει περίοδο χάριτος έως 4 χρόνια, με ενδιάμεση επανεξέταση των κριτηρίων, κατά την οποία οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους με επιτόκιο 1,5% και δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.
Επίσης, παρατείνεται ως τα τέλη του 2013 η απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Κυριακάτικη «προεκλογική» ανασκόπηση – Κουβέντα για το μπάζωμα της εξεταστικής
- Σαμουράι, εντυπωσιακές μάχες, υπέροχες μαριονέτες: Ο Hidari επιστρέφει και ο Κιάνου Ριβς θα είναι εκεί
- Αγίου Πνεύματος: Οι κοντινοί προορισμοί και το κόστος της απόδρασης – Πού κυμαίνονται ακτοπλοϊκά και διαμονή
- Κατακόκκινο ξανά το ΟΑΚΑ: Τόσοι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν στον τελικό
- Ι. Καϊτεζίδης:«Η μεγάλη αποχή της 2ης Κυριακής έδειξε ότι οι πολίτες δεν ήθελαν το ισχύον εκλογικό σύστημα»
- Έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πακιστάν – Πάνω από 30 τραυματίες
- Κατάθεση-βόμβα στην υπόθεση Έπσταϊν: Η Σάρα Κέλεν κατονόμασε τρεις διάσημους άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση
- Οι κουτοπονηριές του Γιώργου Φλωρίδη θα ήταν απλώς καταγέλαστες, εάν δεν ήταν επικίνδυνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)


















![Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2024-09-11T071836Z_5549723_RC27Y9AH9YCY_RTRMADP_5_FRANCE-JUSTICE-1024x683-1-1-1024x683-1-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442