Σε δίκη 18 κατηγορούμενοι για βομβιστικές επιθέσεις των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεκαοκτώ κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.
Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεκαοκτώ κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.
Από τους παραπεμφθέντες κάποιοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε καθείρξεις για ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος των πρώην υπουργών Παναγιώτη Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Η νέα παραπομπή αφορά σειρά βομβιστικών επιθέσεων της οργάνωσης από το 2008 έως και το 2011.
Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι, πλην αυτής της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση , αφορούν ανά περίπτωση τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των εκρήξεων, της συνέργιας σε εκρήξεις κ.ά.
Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν οι 18 κατηγορούμενοι, αφορούν περισσότερες από 200 ενέργειες, με συνένωση των αντίστοιχων δικογραφιών, για τις περισσότερες εκ των οποίων η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις της.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής