Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Maserati Ghibli 2014: Εισαγωγή στην ιταλική πολυτέλεια

Ένα νέο μικρό μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της ετοιμάζει η ιταλική φίρμα για το άμεσο μέλλον και το οποίο θα ακολουθήσει, σε απόσταση αναπνοής, από την πρεμιέρα της νέας Quattroporte.

Μόλις πριν λίγο καιρό η Maserati αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία για τη νέα Quattroporte η οποία και θα παρουσιαστεί στο Detroit τον Ιανουάριο του 2013.

Εν τω μεταξύ, όμως, παράλληλα με την επιβεβαίωση της πρεμιέρας του ιταλικού μοντέλου, η Maserati φέρεται να επιταχύνει τη διαδικασία εξέλιξης ενός νέου, μικρότερου sedan το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της γκάμας μοντέλων της.

Ως αποτέλεσμα το νέο μοντέλο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει το στίγμα του πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, πιθανότατα είτε στην έκθεση της Γενεύης είτε σε αυτή της Σαγκάης την άνοιξη του 2013.

Όσον αφορά τα στοιχεία που αφορούν το νέο μοντέλο, θα ονομάζεται πιθανώς Ghibli, θα έχει μήκος περίπου πέντε μέτρα, ενώ η παραγωγή του θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Carozzeria Βertone τις οποίες η Fiat, απέκτησε πριν από τρία χρόνια.

Ως βάση για το νέο ιταλικό μοντέλο, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας όπου βασίζονται το Chrysler 300 και το Dodge Charger.

Σχετικά με τα μηχανικά σύνολα που θα αξιοποιήσει η νέα μικρή Maserati, οι πληροφορίες τη θέλουν να φιλοξενεί κάτω από τη συμπαγών διαστάσεων σιλουέτα της έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 Pentastar κινητήρα με απόδοση 390 ίππους και προέλευση την Chrysler.

Ωστόσο, απο τους υποψήφιους κινητήρες της δεν θα λείψει το ιταλικό DNA καθώς τις ισχυρότερες εκδόσεις της πιθανότητα θα εξοπλίσει ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας με χωρητικότητα 3,8 λίτρα και απόδοση 490 ίππων, δια χειρός Ferrari.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024