Ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας λειτουργεί πλέον η Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας λειτουργεί πλέον η Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Η κλινική υπό την διεύθυνση του Δρ Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, πριν από λίγες ημέρες απέκτησε την επίσημη Πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO) και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των καλύτερων κέντρων του κόσμου.

Η πιστοποίηση δόθηκε μετά από διετή αξιολόγηση, την οποία πραγματοποίησαν ειδικοί πραγματογνώμονες της IFSO.

Σύμφωνα με την διεθνή πιστοποίηση η κλινική πληρεί τα απαραίτητα κριτήρια και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βέλτιστης φροντίδας στον ασθενή με νοσογόνο παχυσαρκία, που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, καθώς και σε ενήλικους ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ.

Η χειρουργική ομάδα του Δρ Κωνσταντινίδη με εμπειρία 14.000 λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και 700 ρομποτικών, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις σε παχύσαρκους ασθενείς.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις αφορούσαν τη λαπαροσκοπική τοποθέτηση ρυθμιζόμενου γαστρικού δακτυλίου, τη λαπαροσκοπική και ρομποτική γαστρεκτομή sleeve και τη λαπαροσκοπική και ρομποτική γαστρική παράκαμψη (bypass).

Στα 20 χρόνια λειτουργίας της Κλινικής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής η ομάδα του Δρ Κωνσταντινίδη πραγματοποίησε πρωτοποριακές επεμβάσεις αποσπώντας διεθνή βραβεία και σήμερα είναι μεταξύ των κορυφαίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τον Σεπτέμβρη κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής στην Βοστώνη των ΗΠΑ.

Την ομάδα του Δρ Κωνσταντινίδη απαρτίζουν διακεκριμένοι χειρουργοί, γαστρεντερολόγοι, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι, κλινικοί διατροφολόγοι και ψυχολόγοι υγείας. Όλα τα μέλη της ομάδας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία με θητεία σε ιατρικά κέντρα του εξωτερικού.

Η Πιστοποίηση Κέντρων Αριστείας (Center of Excellence Accreditation) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO) εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα σε όλες τις πτυχές της χειρουργικής φροντίδας. Η πιστοποίηση των Κέντρων Αριστείας είναι αναγκαία εφόσον τα κέντρα χειρουργικής νοσογόνου παχυσαρκίας πληρούν το βέλτιστο επίπεδο των απαιτήσεων.

Τα πιστοποιημένα κέντρα βαριατρικής χειρουργικής διαθέτουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξειδικευμένο στα προβλήματα των παχύσαρκων ασθενών. Χειρουργούς με εξειδίκευση στη νοσογόνο παχυσαρκία και κατάλληλη νοσοκομειακή υποδομή που μπορεί να υποδεχτεί παχύσαρκους ασθενείς και να διαχειριστεί σωστά την προεγχειρητική και μετεγχειρητική τους φροντίδα.

Σε Ευρώπη και Αμερική, τα κέντρα αναφοράς καλύπτονται από ασφαλιστικούς φορείς και ταμεία. Ανάλογη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη από το ελληνικό κράτος.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr