Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει υπαρκτός κίνδυνος για την Ευρωζώνη και εάν επιβεβαιωνόταν θα δημιουργούσε ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός, εκτιμά ο Υβ Λεμέ, γενικός διευθυντής της Moody’s Investors Service.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο γενικός διευθυντής της Moody’s αποσαφήνισε πως οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δίνουν περισσότερο χρόνο στους πολιτικούς.

Ξεκαθάρισε δε πως η οριστική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης θα έλθει μετά από πολλά χρόνια, καθώς δεν υπάρχει καμία γρήγορη λύση.

Για την Ισπανία, ο Υβ Λεμέ σημείωσε ότι οι προοπτικές ανάπτυξής της θα αποτελέσουν το κλειδί για το μέλλον της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας.

Τέλος, προανήγγειλε πως η Moody’s Investors Service σε λίγες εβδομάδες δημοσιοποιήσει την αξιολόγησή της για τη Γαλλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ